ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία αλληλεγγύης χθες βράδυ στο Βόλο

πορεία-αλληλεγγύης-χθες-βράδυ-στο-βόλ-460802

 

Περίπου 150 άτομα, φοιτητές, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και από το Στέκι Μεταναστών του Βόλου πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία συμπαράστασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ χθες.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των μεταναστών απεργών πείνας και ενώ στην Αθήνα βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την ειρηνική αποχώρησή τους από το κτήριο της Νομικής.

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν πολιτικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και πανεπιστημιακοί της Μαγνησίας στους μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική Σχολή Αθηνών. Σήμερα στις 6 το απόγευμα διοργανώνουν πορεία από τη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φορείς με ανακοινώσεις που εξέδωσαν εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας και στα δικαιώματά τους για μια αξιοπρεπή ζωή, με ίσα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, και δηλώνουν πως ο κοινωνικός χαρακτήρας του πανεπιστημιακού ασύλου είναι αδιαπραγμάτευτος.

Μηνύματα συμπαράστασης στους μετανάστες έστειλαν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού Μαγνησίας, η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση – ΞΕΚΙΝΗΜΑ και η Νεολαία ενάντια

στο Ρατσισμό στην Ευρώπη – YRE, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ΕΑΑΚ Βόλου και το Δίκτυο για Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη σημερινή πορεία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου