ΤΟΠΙΚΑ

Εργα Βολιώτισσας «χρωματίζουν» το πολυσύχναστο μετρό της Αθήνας

εργα-βολιώτισσας-χρωματίζουν-το-πο-750944

Γέμισε χρώμα και εντυπωσιακές εικόνες ο πολυσύχναστος Σταθμός «Ακρόπολη» της Γραμμής 2 του Αττικού Μετρό, στην Αθήνα, με τα έργα της Βολιώτισσας Αναστασίας – Ζωής Σουλιώτου, να προσελκύουν την προσοχή των διερχόμενων.

Η ενότητα έργων ζωγραφικής της διεθνούς Βολιώτισσας εικαστικού και διδάσκουσας με σύμβαση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με γενικό τίτλο «Μέτρο της πόλης το Μετρό», παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες, σε μια πρωτότυπη έκθεση, σε ένα χώρο κατάμεστο από ελληνικές αρχαιότητες.

«Το Μετρό αναδεικνύεται σε σπουδαίο επίτευγμα της σύγχρονης αστικής και μητροπολιτικής ζωής που επιτυγχάνει το μέτρο στις ζωές των κατοίκων των μεγάλων πόλεων εξασφαλίζοντάς τους γρήγορες και άνετες μετακινήσεις. Το Μετρό μας ενώνει στο χώρο και στο χρόνο συνδέοντας μεταξύ τους απομακρυσμένα σημεία της πόλης και γεφυρώνοντας χιλιετίες ιστορίας» εξηγεί η Βολιώτισσα δημιουργός.

Πίνακες ζωγραφικής και χαρακτικά «ταξίδεψαν» νοερά τους διερχόμενους στο Μετρό της Αθήνας αλλά και στα Μετρό του Λονδίνου και του Παρισιού, αποτυπώνοντας τον παλμό της καθημερινότητας τριών μητροπόλεων.

Η Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου είναι διεθνής Βολιώτισσα δημιουργός

Η Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου αποφοίτησε με Αριστα από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε με υποτροφία σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στο Παρίσι στα πεδία «Τέχνη και Χώρος» και «Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες». Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris 8 στον τομέα «Αισθητική, Επιστήμη και Τεχνολογίες της Τέχνης» με θέμα «Τέχνη και Δίκτυα: η δομή των δικτύων ως μία νέα «μήτρα» για την παραγωγή έργων τέχνης». Επίσης είναι διδάσκουσα με σύμβαση και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα έργα της σε κοινή θέα στον σταθμό του μετρό

Το Μετρό και τα συγκοινωνιακά δίκτυα κατέχουν κεντρική θέση στο εικαστικό της έργο με ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Αργεντινή, Λίβανος, Ρωσία. Εργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εχει αποσπάσει υποτροφίες και χρηματικά βραβεία από τα Ιδρύματα Ωνάση, Γουλανδρή, Λεβέντη, ΙΚΥ, καθώς και από τους φορείς FSDIE Paris 8 και τη Σχολή Καλών Τεχνών Βελιγραδίου. Εχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Ιδρυμα στο Παρίσι, το Εθνικό Θέατρο, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Λεβέντη και το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Paris 8.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου