ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση «σκούπα» στην ΚΟΝΤΙ

επιχείρηση-σκούπα-στην-κοντι-460831

 

Η εταιρία ανακοίνωσε χθες ομαδικές απολύσεις, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ξεπερνούν σε πρώτη φάση τις 20, μεταξύ των οποίων και όλοι οι συνδικαλιστές του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων. Σε έκτακτη συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν από σήμερα κινητοποιήσεις και είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους.

Η νέα τριμερής που αναμένεται να καθοριστεί στο Υπουργείο Εργασίας δεν φρέναρε τους εκπροσώπους του Ομίλου. Στην πρώτη συνάντηση που είχε το σωματείο με τον Ζακ Νταντόν που ορίστηκε υπεύθυνος Ελλάδος, Βαλκανίων και Αυστρίας, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να γίνουν ομαδικές απολύσεις όλων των μελών του σωματείου που είναι 12μελές, όπως επίσης και άλλων εργαζομένων χωρίς όμως να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός.

Αμέσως σήμανε συναγερμός μέσα στο εργοστάσιο. Οι εκπρόσωποι του σωματείου ξεκαθάρισαν στο διευθυντικό στέλεχος του Γαλλικού Ομίλου, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν ούτε μία απόλυση και διαμήνυσαν ότι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με διάφορες μάλιστα μορφές μέχρι να πειστεί η εταιρία να υπαναχωρήσει από τα σχέδιά της.

«Πρώτα θα γίνουν οι απολύσεις και μετά θα γίνει διάλογος» φέρεται να απάντησε ο κ. Ζάκ Νταντόν στο σωματείο και αυτό ήταν που «ξεχείλισε το ποτήρι» και συγκλήθηκε αμέσως έκτακτη γενική συνέλευση μέσα στο εργοστάσιο.

Το σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα. Σήμερα μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν με επαναλαμβανόμενες απεργίες και αποκλεισμό του εργοστασίου.

«Παίζουν με την τύχη μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε να μας εκλαμβάνουν ως αναλώσιμα υλικά» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων Τριαντάφυλλος Καρατζιώλης καταγγέλλοντας τη στάση του Ομίλου. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό, υπενθυμίζοντας ότι επίκειται τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, όπου η εταιρία θα άνοιγε τα χαρτιά της για να παρουσιάσει το Businessplan για το 2011.

Σημειώνεται ότι το σωματείο έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, που απώτερο στόχο έχουν την αποτροπή νέας συρρίκνωσης του προσωπικού και την ενίσχυση της εταιρείας, όπως η ένταξη της εταιρείας στον Αναπτυξιακό Νόμο και σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη. Κατέθεσαν επίσης προτάσεις για την περιστολή συγκεκριμένων δαπανών ώστε να μειωθεί το κόστος ανελαστικών δαπανών.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου