ΤΟΠΙΚΑ

Κανονικά το χαράτσι στα επείγοντα

κανονικά-το-χαράτσι-στα-επείγοντα-461113

Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας ανά χείρας εμφανίστηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Λεωνίδας Αναστασίου, διερωτώμενος για ποιο λόγο καταβάλλεται το ποσό των 5 ευρώ στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, τη στιγμή που η εγκύκλιος αναφέρει ρητά πως τα επείγοντα περιστατικά εξαιρούνται του εισιτηρίου.

Ο κ. Αναστασίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η εγκύκλιος η οποία είναι υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Υγείας αναφέρει πως από το εισιτήριο των 5 ευρώ εξαιρούνται ρητώς οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά. Τότε γιατί ζητείται αυτό το ποσό από τους ασθενείς που έρχονται ως επείγοντα περιστατικά στα ΤΕΠ;».

Μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στο ΤΕΠ ο κ. Αναστασίου τόνισε πως σε καθημερινή βάση οι ασθενείς αντιδρούν και πολλές φορές πολύ έντονα.

«Οι νοσηλεύτριες προσπαθούν να ηρεμήσουν τους εξαγριωμένους ασθενείς, όμως κι αυτοί έχουν δίκιο. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει η εγκύκλιος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εφαρμόζεται», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέδειξε μια καθημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Στη διαλογή του ΤΕΠ πρέπει να υπάρχει η υπάλληλος, η γραμματέας και ο γιατρός, ο οποίος είναι αυτός που θα διαγνώσει εάν ένα περιστατικό είναι επείγον ή όχι. Όταν δεν υπάρχει γιατρός, τότε στοιβάζονται όλα τα περιστατικά στα επείγοντα και το πραγματικά επείγον περιστατικό περιμένει στην ουρά μαζί με αυτούς που έρχονται επειδή έχουν πονοκέφαλο. Αυτό πρέπει να λυθεί, γιατί αυξάνεται και ο όγκος δουλειάς των εργαζομένων στο εν λόγω Τμήμα», τόνισε ο ίδιος.

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει συναντήσει δύο φορές τον Διοικητή του Νοσοκομείου για το θέμα του εισιτηρίου των 5 ευρώ, ζητώντας να καταργηθεί.

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων

Μόλις 30 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου συμμετείχαν χθες στη γενική συνέλευση του Σωματείου, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενημέρωση σχετικά με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Στη γενική συνέλευση όμως προκάλεσε εντύπωση η έκρηξη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδα Αναστασίου. Ο ίδιος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις κινητοποιήσεις.

Τόνισε πως η περίοδος είναι δύσκολη για όλους και πως κάθε μεροκάματο είναι σημαντικό για τις οικογένειες των εργαζομένων, ωστόσο σημείωσε πως ακόμη και σε απογευματινές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν για να μη χάσουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι, η συμμετοχή ήταν απογοητευτική.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου