ΤΟΠΙΚΑ

Δύο συνεργεία για αδέσποτα

δύο-συνεργεία-για-αδέσποτα-461124

Το θέμα των αδεσπότων κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη.

Έπειτα από συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Απ. Παντσάς και Χ. Τσαμπάζης παρουσίασαν ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο υλοποίησης του Νόμου 3170 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δρομολόγηση δράσεων για το άμεσο μέλλον με επίκεντρο τη λειτουργία του Δημοτικού Καταφυγίου στην περιοχή των Γλαφυρών, το οποίο πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές του σχετικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η συγκρότηση δυο συνεργείων για το έργο της περισυλλογής των αδέσποτων από κάθε περιοχή του νέου Δήμου, προκειμένου στη συνέχεια να οδηγούνται για αποπαρασίτωση και στείρωση, όπως ακριβώς προβλέπεται από το πρόγραμμα του Υπουργείου. Όπως τόνισε ο κ. Παντσάς, η πιστή εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε δραστική μείωση των κουταβιών στην πόλη και επομένως στην ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, αφού τερματίζει τη γεωμετρική αναπαραγωγή των ζώων, στην οποία αποδίδεται ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους.

Ακόμη προτείνεται να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή για την καταγραφή περιστατικών, καταγγελιών από πολίτες και αναφορών που σχετίζονται με το πρόβλημα, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης δράσεις και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής εξάλλου αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός για την αξιοποίηση αδόμητων οικοπέδων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Ο κ. Σκοτινιώτης ζήτησε να γίνει καταγραφή των αδόμητων οικοπέδων, ώστε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους να δρομολογηθούν παρεμβάσεις για τη δημιουργία χώρων πρασίνου που θα δώσουν ανάσα στην πόλη. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη αναμόρφωσης της κανονιστικής απόφασης που αφορά στη χρήση κοινόχρηστων χώρων, ώστε να προστατευθεί η αισθητική της πόλης και η κίνηση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Τέλος ο Δήμαρχος επανέλαβε την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια οικονομικού νοικοκυρέματος του Δήμου, ζητώντας από τους Αντιδημάρχους να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, για χτύπημα κάθε σπατάλης του δημόσιου χρήματος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου