ΤΟΠΙΚΑ

Ξυπνά το βουνό των Τιτάνων

ξυπνά-το-βουνό-των-τιτάνων-461134

Προσπάθεια να… ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη το βουνό των Τιτάνων, η Όθρυς, κάνει ο Δήμος Αλμυρού με την προώθηση δράσεων για την ανάπτυξη ορεινών αθλημάτων αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού, έτσι ώστε η περιοχή να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον έναν αγαπημένο τόπο προορισμού.

Σχετική ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού που διοργάνωσε ο Δήμος, η Εν Δράσει, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αλμυρού, το υπό σύσταση «Δίκτυο Συλλόγων – Μ.Κ.Ο. Δήμου Αλμυρού» και το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας.

Σκοπός όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι να μετατραπεί η Όθρυς σε έναν αγαπημένο τόπο προορισμού για τους λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς η προέλκυση τέτοιου ειδικού τουρισμού θα δημιουργήσει μία νέα αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή.

Όπως τονίστηκε, το τρίπτυχο της φιλοσοφίας της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος είναι η προστασία του περιβάλλοντος – φυσικού και δομημένου – η προβολή πολιτισμού αλλά και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Στο πλαίσιο των στόχων που έχουν τεθεί σε αυτή την κατεύθυνση είναι η αξιοποίηση της Όθρυος με τέτοιο τρόπο και υποδομές που θα προσελκύουν συνεχώς επισκέπτες.

Εν τω μεταξύ πρέπει να αναφερθεί ότι η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Όθρυος ήδη έχει καταθέσει στο πλαίσιο του Ο.Π.Α.Α.Χ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο την προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Όθρυος. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλη την περιοχή εφαρμογής του Άξονα 3, του ΠΑΑ 2007-2013 του νέου Δήμου Αλμυρού.

Με την έκκριση του προγράμματος ο νέος Δήμος Αλμυρού θα επωφεληθεί ποσό πλέον των 100.000 ευρώ, ενώ με το ξεκίνημά του θα προβάλλει μεταξύ άλλων και την Όθρυ, τόσο στα φυσικά, όσο και στα πολιτιστικά στοιχεία.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο

Σήμερα στις 8.00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού με τρία θέματα ημερήσιας διάταξης.

Πιο συγκεκριμένα το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑ Αλμυρού και του Δήμου Αλμυρού, για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με τίτλο Προτεινόμενης Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τη μείωση διαρροών και την κάλυψη αναγκών σε πόσιμο νερό – μέσω χρήσης συστημάτων τηλεδιαχείρισης και τηλε-ελέγχου για τη ΔΕΥΑ Αλμυρού.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα αποφασίσει για την απόρριψη από το Πρόγραμμα Νιτρορύπανσης της Δημοτικής Κοινότητας Σούρπης και των Τοπικών Κοινοτήτων Πλατάνου, Δρυμώνας και Αγ. Τριάδας και θα εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις συνενώσεις Σχολικών Μονάδων.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε ως κατεπείγουσα λόγω λήξης προθεσμίας (31-1-2011) υποβολής πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου