ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση μνήμης από τους παιδοπολίτες του Βόλου

εκδήλωση-μνήμης-από-τους-παιδοπολίτε-753270

Οι παιδοπολίτες του Βόλου τιμούν την προστάτιδά τους Αγία Σοφία την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελέσουν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αποφοίτων και των γονέων τους, των εργαζομένων και ευεργετών των Παιδοπόλεων.

Ακόμη έναν θεσμό καθιέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων. Πρόκειται για τη θρησκευτική εκδήλωση, που πραγματοποιείται στη γιορτή της Αγίας Σοφίας, που όλοι ενθυμούνται, τιμούν και προσεύχονται για τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν.

«Με την πικρή διαπίστωση ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε περισσότερες «αναχωρήσεις» αποφοίτων, μελών και μη του Συλλόγου, αλλά και ανθρώπων που ήταν πολύ κοντά και με οιονδήποτε τρόπο μας στήριξαν, αποφασίσαμε να καθιερώσουμε μια επέτειο που θα τους ξαναφέρνουμε στη μνήμη μας, θα τους τιμούμε και θα προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής τους. Η ανταπόκριση και η μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων των Παιδοπόλεων, μας υποχρεώνει να επαναλάβουμε την πρόσκληση των τελευταίων δύο ετών για συνάντηση, εκκλησιασμό και επιμνημόσυνη δέηση» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Αναμνήσεις από την Παιδόπολη

Τα χρόνια της λειτουργίας της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» στην Αγριά, την εόρτιο ημέρα πραγματοποιούταν πλήθος εκδηλώσεων. Το φαγητό ήταν ανάλογο με αυτό των Χριστουγέννων και της Πασχαλιάς, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιούνταν επισκέψεις αρχών της πόλης, γιορτή στην αίθουσα ψυχαγωγίας, αλλά και έξοδος το απόγευμα.

Οι παλιοί απόφοιτοι που πέρασαν από την Παιδόπολη, θυμούνται ότι το πρωί κάθε Κυριακής και γιορτής, ξεκινούσαν με τα πόδια από την Παιδόπολη προς τον ναό του Αγίου Γεωργίου και επέστρεφαν επίσης πεζοί μετά τη Θεία Λειτουργία.

«Το σημαντικό όμως είναι να φέρουμε στη μνήμη μας τις μορφές όλων αυτών των παιδαγωγών και αυτών που με κάθε τρόπο μας συμπαραστάθηκαν, πρότυπα πατρότητας, αλληλεγγύης και αγάπης, που με την άοκνη και υπομονετική προσφορά τους, συνέβαλαν στην κατάρτιση ακέραιων χαρακτήρων και χρήσιμων σήμερα πολιτών και επιτυχημένων επιστημόνων. Να θυμηθούμε όμως και τους φίλους μας που χάθηκαν πρόωρα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Στη Μαγνησία κατοικούν σήμερα μόνιμα πολλοί απόφοιτοι Παιδοπόλεων, περίπου διακόσιες οικογένειες, πέραν των κατά καιρούς εργαζομένων στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου, αλλά και πολλοί φίλοι, που καλούνται στην εκδήλωση. Μετά την τέλεση του μνημόσυνου θα ακολουθήσει καφές σε παραδοσιακό καφενείο, στην παραλία της Αγριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου