ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν τα πρόστιμα για το τσιγάρο στο Βόλο

αρχισαν-τα-πρόστιμα-για-το-τσιγάρο-στο-851206

Tα δύο πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα επέβαλε χθες η Δημοτική Αστυνομία Βόλου σε ισάριθμους καταστηματάρχες του Βόλου που παραβίασαν τον αντικαπνιστικό νόμο, που μπαίνει πλέον στην ημερήσια διάταξη ελέγχων της υπηρεσίας μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τηρήσει χωρίς παρεκκλίσεις το νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ατονήσει μετά από πιέσεις των καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης.

Συνολικά χθες οι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου προέβησαν σε δώδεκα συνολικά ελέγχους σε ισάριθμα καταστήματα που υποδείχθηκαν από Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στο Νομό Μαγνησίας που ήταν επικεφαλής του κλιμακίου.

Στους παραβάτες βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα που είναι ύψους 600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όπως και με τις κλήσεις έτσι και με το τσιγάρο 50% έκπτωση θα έχει όποιος καταβάλλει το πρόστιμο σε 15 ημέρες. Τα πρόστιμα πάντως για τους θεριακλήδες όπως και για τους παραβάτες επαγγελματίες θα είναι τσουχτερά. Πιο συγκεκριμένα όσοι συνεχίζουν να καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους θα πληρώνουν 50 ευρώ και αν ανάψουν τσιγάρο σε νοσοκομείο, σχολείο ή παιδότοπο η χρηματική ποινή θα φθάνει τα 100 ευρώ.

Παράλληλα όσοι ταξιτζήδες επιτρέπουν σε επιβάτες να καπνίσουν θα πρέπει να καταβάλουν 500 ευρώ και ο επιβάτης 50 ευρώ. Η επανάληψη της παράβασης οδηγεί σε διπλασιασμό τού αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου. Το πρόστιμο για τους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων κυμαίνεται από 600 ως 10.000 ευρώ.

Περίοδος χάριτος (οκτώ μηνών) δίνεται μόνο για τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τ.μ. και τα καζίνα. Μετά θα εφαρμοστεί ο νόμος και σε αυτούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου