ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμη η πρώτη πιστοποιημένη και ασφαλής παιδική χαρά στη Ζαγορά

ετοιμη-η-πρώτη-πιστοποιημένη-και-ασφα-755247

Η πρώτη σύγχρονη, ασφαλής και πιστοποιημένη παιδική χαρά δίνεται επίσημα προς χρήση στους λιλιπούτειους δημότες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, αύριο, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τον Αγιασμό των μαθημάτων στα σχολεία της περιοχής.

Πρόκειται για την παιδική χαρά στην πλατεία της Αγίας Κυριακής, κάτω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαγοράς, η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος του καλοκαιριού και πρόκειται να εγκαινιαστεί μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την παραχώρηση του χώρου για τη δημιουργία της παιδικής χαράς», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Αποστόλης Κοντογιώργος.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μία ολοκαίνουρια παιδική χαρά που στήθηκε εξ αρχής: ξηλώθηκαν όλα τα παλιά παιχνίδια, έγιναν διαμορφώσεις, περιφράξεις και τοποθετήθηκαν σύγχρονα παιχνίδια, ενώ η υποδομή πιστοποιήθηκε για την ααφάλειά της από ειδική επιτροπή.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι η πρώτη, αλλά θα ακολουθήσουν άλλες δέκα σε όλον τον δήμο. Οπως ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο στον «Φιλόδημο» για τη χρηματοδότηση δέκα επιπλέον παιδικών χαρών: μιας ακόμη στη Ζαγορά, αλλά και στο Πουρί, στη Μακρυράχη, στο Ανήλιο, στο Μούρεσι, στον Κισσό, στον Αγιο Δημήτριο, στον Αγιο Ιωάννη, στην Τσαγκαράδα και στο Ξουρίχτι.

Οι παρεμβάσεις για τις οποίες ζητείται χρηματοδότηση μέσα από τον «Φιλόδημο» αφορούν σε παιχνίδια και ειδικά δάπεδα και είναι προϋπολογισμού 205.000 ευρώ ενώ τις εργασίες περίφραξης και φωτισμού θα αναλάβει ο δήμος εξ ιδίων πόρων.

Σημειώνεται ότι το θέμα ασφάλειας των παιδικών χαρών είχε έρθει στο προσκήνιο το 2012, μετά από το νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο που είχε θεσπιστεί στον απόηχο τραγικού δυστυχήματος στην Αττική με θύμα 13χρονο αγόρι σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού που λειτουργούσε χωρίς άδεια. Τότε η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών Μαγνησίας, κατέγραψε σημαντικές ελλείψεις σε 100 περίπου παιδικές χαρές σε όλον τον νομό. Στο σύνολο των παιδικών χαρών, με εξαίρεση τις νέες που κατασκευάστηκαν με κονδύλια του ΕΣΠΑ, δεν πληρούνται οι όροι λειτουργίας σύμφωνα με το νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου