ΤΟΠΙΚΑ

Με μπουφέ αγάπης και αλληλεγγύης η αυλαία του Ολιστικού Φεστιβάλ

με-μπουφέ-αγάπης-και-αλληλεγγύης-η-αυλ-755346

Με έναν πλούσιο σε εδέσματα μπουφέ, στον οποίο κυριάρχησαν τα τοπικά προϊόντα, έπεσε χθες η αυλαία του Ολιστικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο το περασμένο τριήμερο.

«Διοργανώσαμε τον μπουφέ με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Είναι ένας μπουφές αγάπης και αλληλεγγύης τόσο για τις επιχειρήσεις εστίασης όσο και για τον κόσμο. Οι επιχειρήσεις στηρίζουν τον κόσμο και καλούμε και τους πολίτες να στηρίξουν το επιχειρείν και τα τοπικά μαγαζιά στα οποία μεγαλώσαμε και τα οποία ενισχύουν την τοπική οικονομία και απασχόληση», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου.

Χίλιες και πλέον μερίδες φαγητού διανεμήθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτος: πανσέτες, σουβλάκια, σαλάτες, γλυκά την παρασκευή των οποίων επιμελήθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. «Είναι ένα κίνητρο για να βγαίνει ο κόσμος έξω αυτή η προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων», σημείωσε ο αρχιμάγειρας της Χούτος Catering, Κυριάκος Θαμνίδης.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα: τσιπουράκι, κρασάκι, ελιές, γλυκά του κουταλιού αλλά και να ενημερωθούν για να συμμετέχουν ενεργά στην φιλανθρωπική δράση «Απολαμβάνω και Στηρίζω» που ξεκινά η ιστοσελίδα tsipouraki.gr της εταιρείας AdVivo Media Group, σε συνεργασία με το τσίπουρο Tu Volu, με στόχο την οικονομική στήριξη τεσσάρων ιδρυμάτων της πόλης: Ορφανοτροφείο, Ασπρες Πεταλούδες, Κιβωτός του Κόσμου, ΕΛΕΠΑΠ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ανδρέα Αγγελή, η δράση θα γίνει από 15 Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου και ανά κιβώτιο τσίπουρο που θα καταναλώνεται θα κατατίθενται δύο ευρώ σε ειδικό λογαριασμό για τη στήριξη των ιδρυμάτων.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις

Δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες του Βόλου, συμμετείχαν στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Βόλου.

Το Holistic Festival / HOLISTIC LIFE STYLE, συνδύασε όλες τις πτυχές του σύγχρονου Lifestyle και κυρίως άθληση και ευεξία, σε ένα ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα δράσεων ανοικτό για όλες τις ηλικίες. Η «ολιστική ζωή» αποτελεί ένα νέο τρόπο ζωής που στηρίζεται στους πυλώνες της θετικής ψυχολογίας και της ψύχραιμης αντιμετώπισης των καταστάσεων, τη μεσογειακή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

«Ψυχή» της διοργάνωσης ήταν η Βολιώτισσα Σοφία Αμούντζια, η οποία έκανε λόγο για μια «γιορτή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με άσκηση και σημαντικές πληροφορίες για τη μεσογειακή διατροφή και τα τοπικά προϊόντα, στην καθημερινότητά μας». Αγώνες δρόμου, ιστιοπλοΐα για όλη την οικογένεια, γευσιγνωσία – μεσογειακή διατροφή, εναλλακτικά ομαδικά προγράμματα άσκησης (νέες τάσεις) με τους κορυφαίους του χώρου, ομιλίες με ολιστική προσέγγιση, επιδείξεις, αθλητικά σόου, ποδηλατάδα για όλους με ξύλινα ποδήλατα, πεζοπορία για όλους στη Μακρινίτσα, προβολή ταινίας, παιδικό εργαστήρι, καθώς φυσικά και το beach party της σεζόν ήταν μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και χορηγό επικοινωνίας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου