ΤΟΠΙΚΑ

Τρόμος σε τρένο προς Βόλο

τρόμος-σε-τρένο-προς-βόλο-461555

Λαχτάρισαν οι επιβάτες, μεταξύ τους αρκετοί Βολιώτες, της αμαξοστοιχίας Λάρισας-Βόλου, όταν το σιδηροδρομικό ταξίδι τους χθες αργά το μεσημέρι, διακόπηκε με τρόμο, μετά από σύγκρουση νταλίκας με το τρένο.

Η δυνατή σύγκρουση και το απότομο φρενάρισμα του συρμού προκάλεσε πανικό στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας. Το ισχυρό τράνταγμα ανασήκωσε τους επιβάτες από τις θέσεις τους τρομοκρατημένους. Λίγο αργότερα διαπίστωναν ότι κανείς από τους επιβάτες δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο για τον οδηγό της νταλίκας.

Ο αυτοκινητιστής υπέστη σοβαρό τραυματισμό, όταν η νταλίκα που οδηγούσε καρφώθηκε πάνω στο τραίνο, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει αφύλακτη διάβαση σε μια διαδρομή, την οποία επέλεξε για να αποφύγει τα διόδια…

Η σύγκρουση προκλήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στην έναρξη του δρομολογίου αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1578 που είχε αναχωρήσει από το σταθμό της Λάρισας με προορισμό το Βόλο.

Περίπου επτά χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα, δημόσιας χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο δεν σταμάτησε στη διάβαση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το τρένο.

Σε κατάσταση πανικού οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Η νταλίκα, με βουλγαρικές πινακίδες και Βούλγαρο οδηγό, επιχείρησε να περάσει την αφύλακτη διάβαση και συγκρούσθηκε με το διερχόμενο τρένο στο ύψος του κουβουκλίου το οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός, ο οποίος διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το ατύχημα συνέβη σε ένα κομμάτι της διαδρομής, όπου υπάρχει μία μεγάλη ευθεία και μία αφύλακτη διάβαση, σημείο από το οποίο επιλέγουν να περνούν κυρίως οι οδηγοί μεγάλων οχημάτων και όχι μόνο, επειδή έτσι αποφεύγουν τα διόδια κινούμενοι σε ένα παράλληλο προς την σιδηροδρομική γραμμή δρόμο, που είναι και κοντά στην ΠΑΘΕ.

Το τρένο υπέστη υλικές ζημιές, ενώ από τους επιβάτες δεν έπαθε κανείς τίποτα.

Μετά τη σύγκρουση επέστρεψε στην Λάρισα, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο τρένο που τους οδήγησε στον προορισμό τους.

Στο ίδιο σημείο, προ ετών, είχε γίνει και άλλη σύγκρουση νταλίκας με τρένο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο μηχανοδηγός.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου