ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσια συζήτηση για την «μπλοκαρισμένη Ελλάδα»

δημόσια-συζήτηση-για-την-μπλοκαρισμ-756181

«Είναι η Ελλάδα μια μπλοκαρισμένη χώρα;», ήταν το θέμα της δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε χθες στο Forum, στον Βόλο, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του, σε συνεργασία με την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, ο ομ. καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, & Sciences Po, Παρίσι και ο καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αριστείδης Χατζής.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δρ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ερευνητής ΚΕΠΕ και πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις.

«Η Ελλάδα, συμπληρώνοντας μία δεκαετία στη δύσκολη θέση της κρίσης και της ύφεσης, αλλά και ολοκληρώνοντας μία οκταετή περίοδο εντός των προγραμμάτων στήριξης, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να απαντήσει ευρέως και πειστικά σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Ζητήματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν στους παράγοντες που η χώρα βρέθηκε σε αυτή τη δύσκολη θέση, τους λόγους που κατέστησαν επίμονη και παρατεταμένη αυτή την κατάσταση, αλλά και τους συντελεστές που εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις και συγκρατούν τη χώρα από τη δρομολόγησή της σε μία τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους τους πολίτες της», ήταν το πλαίσιο πάνω στο οποίο τοποθετήθηκαν οι ομιλητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου