ΤΟΠΙΚΑ

Κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στον Βόλο

κλοπή-σε-κοσμηματοπωλείο-στον-βόλο-756303

Μέρα – μεσημέρι κατέστρωσαν προχθές το σχέδιό τους για κλοπή χρυσών κοσμημάτων στον Βόλο δύο γυναίκες Ρομά. Με τη μέθοδο της απασχόλησης επισκέφτηκαν το κατάστημα που είχαν βάλει στο μάτι στο κέντρο της πόλης και άρχισαν να ζητούν συνεχώς να δουν πράγματα.

Η υπάλληλος δεν προλάβαινε να βγάζει καδένες, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια. Όμως, οι δύο γυναίκες ήθελαν να δουν και άλλα κοσμήματα, ακόμη περισσότερα, ενώ η υπάλληλος έσπευδε να τις εξυπηρετήσει.

Τελικά σε ανύποπτη χρονική στιγμή και πριν συνειδητοποιήσει ακόμη τι συνέβη η υπάλληλος, οι δύο Ρομά εξαφανίστηκαν.

Είχαν αποχωρήσει από το κατάστημα αρπάζοντας χρυσαφικά και είχαν απομακρυνθεί σε μεγάλη απόσταση από αυτό ενώ δεν είχαν καταβάλει το αντίτιμο.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι του κοσμηματοπωλείου προσπαθούν ακόμη, να προσδιορίσει το ύψος της ζημιάς και τον ακριβή αριθμό των κλεμμένων αντικειμένων.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο γυναικών. Οι δύο δράστιδες είναι νεαρές στην ηλικία. Δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις τοπικές Αρχές. Ίσως επισκέφτηκαν την πόλη από άλλο μέρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι είχαν και άγνωστο αριθμό συνεργών. Έτσι εξαφανίστηκαν από το κέντρο της πόλης τόσο γρήγορα όσο γρήγορα παρουσιάστηκαν στην υπάλληλο εμφανιζόμενες από το πουθενά.

Επισημαίνεται ότι η μέθοδος της απασχόλησης είναι ένας τρόπος μέσω του οποίου διαπράττονται πολλές κλοπές. Ονομάζεται έτσι γιατί οι δράστες προσπαθούν να απασχολούν τον στόχο τους και ταυτόχρονα αρπάζουν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας δίχως να γίνουν αντιληπτοί.

Η Ελληνική Αστυνομία με κάθε ευκαιρία συμβουλεύει ότι στις εκθέσεις εμπορευμάτων αξίας όπως των κοσμημάτων, θα πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι έρευνες για την εξιχνίαση της κλοπής συνεχίζονται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου