ΤΟΠΙΚΑ

Χουντής: Αριστερό αντιμνημονιακό μέτωπο ο στόχος

χουντής-αριστερό-αντιμνημονιακό-μέτ-756305

Kάλεσμα για τη δημιουργία αριστερού αντιμνημονιακού μετώπου που θα διεκδικήσει την οικονομική και νομισματική «ανεξαρτησία» της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, έτσι όπως την οριοθετεί η Λαϊκή Ενότητα, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που είναι προγραμματισμένες το 2019, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής, ο οποίος χθες επισκέφτηκε τον Βόλο.

Ο κ. Χουντής κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε μέχρι το 2060, υποθηκεύει ακόμη δύο γενιές Ελλήνων και επισήμανε ότι η περιοδεία του στη Μαγνησία είναι αφιερωμένη στις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια μαζικά.

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, τοποθετήθηκε δημόσια με αφορμή τα τελευταία πρωτοσέλιδα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, όσον αφορά στην πολιτική της ΔΕΗ στον τομέα των διακανονισμών, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να κόβεται το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή και πως η ΔΕΗ θα πρέπει να διαχωρίσει τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», από τα υπόλοιπα νοικοκυριά, τα οποία δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν ώστε να γίνονται προσιτοί διακανονισμοί, ώστε να ανακουφιστούν οι καταναλωτές, «ειδικά σε μια περίοδο που το 36% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας» όπως είπε.

«Οι δεσμεύσεις της παρούσας κυβέρνησης έχουν χρονικό ορίζοντα το 2060, πράγμα που σημαίνει ότι ο κατήφορος συνεχίζεται, με λιτότητα, δημοσιονομική πειθαρχία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, υποθήκευση δημόσιας περιουσίας, απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας κ.ά.», τόνισε ο κ. Χουντής, συμπληρώνοντας πως εκκρεμεί ακόμη η απόδοση ευθυνών σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και την αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, στόχος της ΛΑΕ στις εκλογές είναι η πολιτική ανατροπή. «Άμεσα, μπροστά στις εκλογές, επιδίωξή μας είναι η ΛΑΕ να έχει ισχυρή παρουσία στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Μπροστά σε αυτό το ανατρεπτικό σύστημα να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή απέναντι σε αυτούς που θα συνεχίσουν τις μνημονιακές πολιτικές. Αυτός ο στόχος μπορεί να κριθεί από τον ελληνικό λαό πολύ γρήγορα, στις αναμετρήσεις που έρχονται», επισήμανε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΛΑΕ.

Ο κ. Χουντής ανακοίνωσε επίσης πως στο πλαίσιο της ΔΕΘ την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι η ΛΑΕ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου με τον γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τέλος τοποθετήθηκε για το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση της ΛΑΕ στη λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης και ανακοίνωσε ότι τα διερευνήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν μπορεί να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Επισημαίνεται, πως ο Ν. Χουντής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Βόλο, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, και τους συλλόγους εργαζομένων στον χώρο της υγείας, τον Ιατρικό Σύλλογο, τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ και τέλος με τις κινήσεις πολιτών για το νερό και κατά της καύσης των απορριμμάτων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου