ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιμνημόσυνη δέηση στην Οθρυ για τους 63 αεροπόρους

επιμνημόσυνη-δέηση-στην-οθρυ-για-τους-63-756449

Η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη θέση «ΤΣΑΤΑΛΙ» του όρους Όθρυς στη μνήμη των εξήντα τριών αεροπόρων, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συνεπεία του δυστυχήματος του C-130 στις 5-2-1991, τελέστηκε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση, τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, διοργανώθηκε με μέριμνα του Παραρτήματος Μαγνησίας και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.Α.Ε.Δ.&Σ.Α.) Επαρχίας Αλμυρού.

Το μνημόσυνο, πέραν των συγγενών των θυμάτων και μελών τόσο του Παραρ­τήματος όσο και του Σ.Α.Α.Ε.Δ.&Σ.Α., τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αλμυρού κ. Μακρής Μιχαήλ, καταθέτοντας στέφανο εκ μέρους του Δήμου, ο κ. Χαλάτσης Αρτέμης, καταθέτοντας στέφανο εκ μέρους του Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρήστου Μπουκώρου, ο Υπαρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Υποπτέραρχος κ. Γάνναρος Κων/νος, καταθέτοντας στέφανο εκ μέρους του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, ο Σμχος ε.α. Σβάρνας Ηλίας, Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α., καταθέτοντας στέφανο εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης, Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Μαγνησίας και Σποράδων, της 2ης ΤΑΞ/ΠΝ, της 1ης ΤΑΞΑΣ, της 111 ΠΜ, Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Βόλου.

Εκ μέρους του Σ.Α.Α.Ε.Δ.&Σ.Α., κατέθεσε στέφανο ο Πρόεδρος Σμχος ε.α. Αντώνιος Δανιηλίδης

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους παρευρισκόμενους όταν ο εκπρόσωπος της Ένωσης, κλείνοντας το σύντομο μήνυμά του απήγγειλε προσωπικό του ποίημα με τίτλο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», αφιερωμένο στα θύματα του δυστυχήματος:

“Φύγατε για μια ακόμη αποστολή, την υστερνή
Μοίρα κακιά σας είχε καρτερέψει
το πέταγμά σας το είχανε ζηλέψει
ο χάρος και η γη.

Τα κυπαρίσσια γείραν τις κορφές κείνο το λυκαυγές
που πέταξε στα σύννεφα η ψυχή σας
και έκλαιγαν οι αητοί για τη θανή σας
μες στις αητοφωλιές.

Κι ο χάρος από τύψεις το πρωί, σκυφτός θρηνεί
σπάζοντας οργισμένος το δρεπάνι
τρικλίζοντας κρατούσε το στέφανο
και ακολουθούσε την νεκρώσιμη πομπή.”

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος εκ μέρους του ΔΣ, ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση της 111 Πτέρυγας Μάχης για τη διάθεση της Λέσχης Αξ/κών, καθώς και τον Προϊστάμενο και το προσωπικό της Λέσχης, για την άριστη εξυπηρέτηση που τους επιφύλαξαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου