ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα στον κεντρικό αγωγό του Φράγματος Παναγιώτικου από την πεσμένη γέφυρα Καλάμου

προβλήματα-στον-κεντρικό-αγωγό-του-φρ-756610

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και τη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων, αναφορικά με το ζήτημα της διαρροής νερού που παρατηρήθηκε στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς ύδατος του Φράγματος Παναγιώτικου, στο ύψος της πεσμένης γέφυρας του Καλάμου Αργαλαστής. Ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε στον αρμόδιο υπουργό και τη Διοικητική Αρχή, την επιτακτική ανάγκη να ελεγχθούν άμεσα οι υποδομές του φράγματος και του δικτύου ύδρευσης, που υδροδοτούν ολόκληρο το Νότιο Πήλιο.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “Οι έντονες ανησυχίες για την κατάσταση του κεντρικού αγωγού του Παναγιώτικου έχουν εκφραστεί, επανειλημμένως, από τους κατοίκους του Καλάμου, μετά και την κατάρρευση της γέφυρας του χειμάρρου που διαπερνά την περιοχή και υδροδοτεί ολόκληρο το Νότιο Πήλιο μέχρι και το Τρίκερι.

Μέχρι πρότινος, ο κεντρικό αγωγός ύδατος, στηριζόταν με ελάσματα από τη γέφυρα του Καλάμου. Μετά την πτώση της γέφυρας το Μάρτιο του 2016,η εγκατάσταση βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται καμπυλότητα στον κύριο κορμό του αγωγού, ρωγμές και κατά συνέπεια διαρροή νερού, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να ξεκινήσουν τάχιστα τα απαραίτητα έργα στήριξης και υποστύλωσης του αγωγού, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά, η οποία θα στοιχίσει όχι μόνο οικονομικά, αλλά θα θέσει και σοβαρό ζήτημα υδροδότησης του Νοτίου Πηλίου.

Εξάλλου, ήδη θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της μοναδικής γέφυρας που διαπερνά τον Κάλαμο, η οποία μετά την πτώση της (Μάρτιος 2016) έχει αποκόψει τον οικισμό στα δύο, απομονώνοντάς τον συγκοινωνιακά¨καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου