ΤΟΠΙΚΑ

Με καλούς οιωνούς το πρώτο κουδούνι στη Μαγνησία

με-καλούς-οιωνούς-το-πρώτο-κουδούνι-στ-756925

Με τους καλύτερους οιωνούς σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη σχολική χρονιά θα χτυπήσει φέτος το πρώτο κουδούνι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στη Μαγνησία. Οι μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών κάλυψαν σχεδόν στο σύνολό τους τα κενά σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη από χθες παρατηρείται συνωστισμός στα γραφεία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου εκπαιδευτικοί σπεύδουν μετά την πρόσληψή τους για να αναλάβουν υπηρεσία.

Η προθεσμία εκπνέει σήμερα και αμέσως μετά ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, θα συνεδριάσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο σχολικό κουδούνι, οι πάντες να είναι στις θέσεις τους.

Αν στο σύνολό τους οι αναπληρωτές που διορίζονται δεχθούν τις θέσεις τότε αυτό σημαίνει ότι κάθε τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά θα έχει τον δάσκαλό της ενώ στη δευτεροβάθμια δεν θα υπάρχουν κενά ειδικοτήτων και το πρόγραμμα των μαθημάτων θα μπορεί να είναι πλήρες από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα ελάχιστα εναπομείναντα κενά.

«Με τα σημερινά δεδομένα, τα μόνα κενά που θα υπάρχουν σε δημοτικά σχολεία θα είναι 19 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και περίπου 39 αιτήματα παράλληλης στήριξης που εκκρεμούν. Φέτος, για πρώτη φορά γίνονται τόσες πολλές προσλήψεις από την πρώτη φάση», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Στη δευτεροβάθμια τα όποια κενά προκύψουν θα είναι από αναπληρωτές που ενδεχομένως δεν αποδεχθούν τις θέσεις που θα τους δοθούν, αλλά και από τυχόν επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν στα επαγγελματικά λύκεια όπου βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έγκριση ορισμένων τμημάτων.

Σημειώνεται ότι από χθες επιλύθηκε το πρόβλημα με την ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας που «κρέμασε» από τη μαζική είσοδο εκπαιδευτικών που ήθελαν να ενημερωθούν για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και να κάνουν αιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση έχει ενεργοποιηθεί και εναλλακτική ιστοσελίδα για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών https://sites.google.com/view/ddemagnesias.

Οι Αγιασμοί

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά επίσημα με τον Αγιασμό των μαθημάτων την ερχόμενη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα τελεστεί στις 9:30 το πρωί, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών Βελεστίνου παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζου, ο οποίος προηγουμένως θα βρίσκεται στον Αγιασμό του 21ου Δ.Σ. Βόλου, στις 8:15 το πρωί. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα τελεστεί στο Γυμνάσιο Βελεστίνου, στις 10:15 το πρωί, όπου επίσης θα βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου. Ο Αγιασμός θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη.

Ο Αγιασμός του 8ου Γυμνασίου Βόλου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα τελεστεί στον προαύλειο χώρο του σχολείου στις 9:30 το πρωί. Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία της τάξης τους.

Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί στις 9 το πρωί. Στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Στο ΕΠΑΛ Αγριάς όπου κατά τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν οι τομείς Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Οικονομίας – Διοίκησης και Πληροφορικής, ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 9 το πρωί και μετά θα δοθούν βιβλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου