ΤΟΠΙΚΑ

Ζεσταίνουν μηχανές οι αγρότες

ζεσταίνουν-μηχανές-οι-αγρότες-461831

Στο ρελαντί έχουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Μαγνησίας καθώς ετοιμάζονται για ακόμα μια φορά να κατέβουν στο δρόμο με σύνθημα «Ανοίγουμε τους δρόμους που έκλεισε η Κυβέρνηση», σταθμεύοντας σε δέκα σταθμούς διοδίων επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης σηκώνοντας τις μπάρες.

Ουσιαστικά με την κίνησή τους αυτοί οι αγρότες υποστηρίζουν ότι θα έχουν τους οδηγούς με το μέρος τους, αφού και διόδια δεν θα πληρώνουν και δεν θα εμποδίζεται η κυκλοφορία.

Η απόφαση πάρθηκε στα Γιαννιτσά από τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών που εκπροσωπήθηκε από 60 αγροτοσυνδικαλιστές των περιοχών Αλμυρού, Μικροθηβών, Λάρισας, Χαλκιδικής, Προμαχώνα, Σερρών, Κιλκίς, Μαλγάρων, Πέλλας, Γρεβενών, Φλώρινας και Αμυνταίου.

Την ίδια στιγμή οι μπροστάρηδες των μπλόκων στη Μαγνησία φαίνονται διχασμένοι, καθώς οι γαλάζιοι αγρότες δεν είναι μεν αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα, ωστόσο λένε ναι στο να παραταχθούν στα διόδια κατά μήκος της εθνικής οδού αλλά και σε συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι πράσινοι αγροτοσυνδικαλιστές φαίνεται να κρατάνε χαμηλούς τόνους και να μην έχουν αποφασίσει ακόμα τη στάση που θα κρατήσουν.

«Το ραντεβού μας είναι στο δρόμο, ό,τι μορφή και να έχει αυτό» δηλώνει ο γαλάζιος αγρότης από την περιοχή του Βελεστίνου Δημήτρης Σπαθής, ενώ ο πράσινος αγροτοσυνδικαλιστής Δημήτρης Σπανός χθες δήλωνε: «Δεν νομίζω φέτος να βγούμε στην εθνική. Το πολύ – πολύ να αποκλείσουμε καμιά Υπηρεσία μέσα στην πόλη».

Την ίδια στιγμή οι αγρότες του Αλμυρού και των Μικροθηβών φαίνονται πιο αποφασισμένοι να μπουν δυναμικά στον αγώνα των φετινών αγροτικών διεκδικήσεων και μάλιστα αύριο Τετάρτη στις 7.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για να καθοριστεί η μετέπειτα στάση τους.

«Ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις εξαγγέλθηκαν για τις 7 Φεβρουαρίου για να δώσουμε μια διορία στο Υπουργείο, καθώς αναμένεται στην Agrotica την επόμενη εβδομάδα να είναι και ο Σκανδαλίδης. Αν και εκεί δεν ακούσουμε τίποτα ικανοποιητικό, τότε ο δρόμος είναι μονόδρομος» τονίζει ο Νίκος Ρούσσας από τον Αλμυρό.

Να αναφερθεί ότι το πλαίσιο των αιτημάτων των αγροτών επικεντρώνεται στο κόστος παραγωγής και στις αλλαγές που επιφέρει νομοσχέδιο του Υπουργείου στον ΕΛΓΑ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου