ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν το τεστ Παπ στο Αχιλλοπούλειο

δωρεάν-το-τεστ-παπ-στο-αχιλλοπούλειο-461859

Ευαισθητοποιημένες, ενημερωμένες και τακτικές στον έλεγχο χαρακτηρίζονται οι Βολιώτισσες σε ό,τι αφορά τις γυναικολογικές τους εξετάσεις. Το κλίμα των προηγούμενων χρόνων με τη μη ενημέρωση έχει αναστραφεί, ενώ στο Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα στο Κυτταρολογικό Τμήμα γίνεται ο τακτικός έλεγχος των γυναικών δωρεάν όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς να υπάρχει λίστα αναμονής. Από την Τετάρτη ξεκινά και ο δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος στο Αχιλλοπούλειο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανοιχτής Πρόσβασης σε τεστ Παπανικολάου.

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει το Νοσοκομείο Βόλου το οποίο συμμετέχει στην «Εβδομάδα Ανοιχτής Πρόσβασης σε Τεστ Παπανικολάου».

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως οι ενδιαφερόμενες για τεστ Παπανικολάου θα μπορούσαν να εξεταστούν χωρίς ραντεβού από χθες έως και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου ορίζει συγκεκριμένες ημερομηνίες εξέτασης κατόπιν ραντεβού.

Ειδικότερα, ο κυτταρολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι κατόπιν ραντεβού στη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν. Βόλου, χωρίς την καταβολή εξέταστρων.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Κυτταρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου κ. Σμαρούλα Διβάνη οι γυναίκες πλέον είναι πολύ ενημερωμένες πάνω στο θέμα των τακτικών γυναικολογικών εξετάσεων.

«Εμείς πραγματοποιούμε τεστ Παπανικολάου δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρ’ όλο που από τα χέρια μας περνούν 5.000 εξετάσεις το χρόνο, δεν υπάρχει λίστα αναμονής για τις γυναικολογικές εξετάσεις. Το κλίμα των παλαιότερων χρόνων έχει αλλάξει, καθώς τώρα και τα νέα κορίτσια στο Λύκειο ξεκινούν και κάνουν τεστ Παπανικολάου. Οι μεγαλύτερες δε γυναίκες είναι πολύ συνεπείς στον επανέλεγχο», σχολίασε η κ. Διβάνη.

Αναφορικά όμως με το εμβόλιο του καρκίνου κατά του τραχήλου της μήτρας η ίδια επεσήμανε πως υπάρχει μια επιφύλαξη των νεαρών γυναικών.

Αυτό φαίνεται και από τα ποσοστά εμβολιασμού, τα οποία στην περιοχή δεν ξεπερνούν το 10% του νεανικού γυναικείου πληθυσμού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου