ΤΟΠΙΚΑ

Πτήσεις για Αμστερνταμ και Βιέννη

πτήσεις-για-αμστερνταμ-και-βιέννη-462116

Δύο νέες αεροπορικές εταιρίες, η Transavia και η Lauda Air, θα προσγειώσουν τα αεροπλάνα τους από τον ερχόμενο Απρίλιο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, συνδέοντας με τακτικές πτήσεις το Βόλο με καινούργιους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η Transavia, η οποία μέχρι σήμερα εκτελούσε μόνο πτήσεις τσάρτερ, θα συνδέει από τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου με τακτική γραμμή την Κεντρική Ελλάδα με το Άμστερνταμ, ενώ από τον ίδιο μήνα «αυλαία» ανοίγουν οι πτήσεις της Lauda Air με προορισμό τη Βιέννη, από Βόλο στις 21 Μαΐου και από Σκιάθο στις 27 Μαΐου.

Οι καινούργιες αεροπορικές γραμμές φαίνεται ότι ξεκινούν με πολύ καλές προοπτικές, όπως διαφάνηκε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε τρεις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, μέσα στον Ιανουάριο, σε Ολλανδία, Αυστρία και Γερμανία.

Συγκεκριμένα, δυναμική παρουσία είχε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων στις εκθέσεις «Vakantiebeurs» της Ουτρέχτης (11-16/1/11), «Ferien Messe» της Βιέννης (13-16/1/11) και «Boot» του Ντίσελντορφ (22-30/1/11).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνεκτική ενότητα και των τεσσάρων νομών της έκανε τα πρώτα βήματα τουριστικής προβολής με δικό της περίπτερο σε ενιαίο χώρο με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Η αυλαία τουριστικής προβολής της Περιφέρειας άνοιξε με την έκθεση «Vakantiebeurs» στην Ουτρέχτη, το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Βόρεια Ευρώπη με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 120.000.

Ακολούθησε η συμμετοχή της στην έκθεση «Ferien Messe» στη Βιέννη, στην οποία πήραν μέρος 17 Έλληνες συνεκθέτες, ενώ συνολικά οι εκθέτες από όλο τον κόσμο έφτασαν τους 800 και ο αριθμός των επισκεπτών που δέχθηκε ανήλθε σε περίπου 117.000.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ Αυστρίας, η έκθεση ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση κατά την προσεχή τουριστική περίοδο. Διαπιστώθηκε ότι οι χώρες της Μεσογείου είχαν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, με πρώτη την Ελλάδα.

Ενδιαφέρον από Αυστρία

Οι προοπτικές διαγράφονται ευνοϊκές λαμβάνοντας υπόψη την πορεία των κρατήσεων και της ζήτησης που παρουσιάζει άνοδο στο σύνολο των tour operators.

Το αυξημένο αυστριακό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αντανακλάται και στην ένταξη νέων προορισμών, όπως το Πήλιο, στο πρόγραμμα αυστριακών αεροπορικών εταιριών και διοργανωτών ταξιδιών.

Έτσι, με δικό της περίπτερο συμμετείχε στην έκθεση και η αυστριακή αεροπορική εταιρία «Lauda air» που θα συνδέει τη Βιέννη με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και συνεπώς τον Βόλο και το Πήλιο από 21 Μαΐου και με το αεροδρόμιο της Σκιάθου από 28 Μαΐου.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού από την Θεσσαλία κατέληξαν σε συμφωνίες με επαγγελματίες του τουρισμού από την Αυστρία.

Μισό εκατομμύριο Αυστριακοί επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μας και μάλιστα με υψηλό ποσοστό επανεπισκεπτών. Παρά το μικρό μέγεθος του πληθυσμού της η Αυστρία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα χωρών προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος του Γραφείου του ΕΟΤ στη Βιέννη. Έρευνες μάλιστα αυστριακών ινστιτούτων (π.χ. IFT) προβάλλουν τη χώρα μας ως ένα από τους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αυστριακούς.

Τέλος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει αυτές τις μέρες (22-30 Ιανουαρίου) με δικό της περίπτερο στην έκθεση «Boot» στο Ντίσελντορφ, τη διεθνή έκθεση για θαλάσσια σκάφη και τουρισμό, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και αθλητισμού. Οι επισκέπτες που αναμένεται να φτάσουν τις 260.000 είναι άτομα με μεγάλη αγοραστική δύναμη, πράγμα που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ευνοϊκών εξελίξεων για τον τουρισμό στη χώρα μας και στη Θεσσαλία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου