ΤΟΠΙΚΑ

Με νέα γρίπη 56χρονος Βολιώτης

με-νέα-γρίπη-56χρονος-βολιώτης-851206

 Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. 56χρονος Βολιώτης νοσηλεύεται από την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ μόλις χθες επιβεβαιώθηκε το στέλεχος του ιού Η1Ν1 στο δείγμα φαρυγγικού επιχρίσματος που είχε ληφθεί.

Την εμφάνισή του έκανε και στη Μαγνησία ο ιός της νέας γρίπης, παρ’ όλες τις πεποιθήσεις ιατρών πως φέτος δεν θα είχαμε κρούσματα.

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπουλείου 56χρονος Βολιώτης, με συμπτώματα πνευμονίας.

Αμέσως οι γιατροί ανησύχησαν για την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του και γνωρίζοντας πως στελέχη του ιού της νέας γρίπης «κυκλοφορούν» ακόμη στην ατμόσφαιρα, έλαβαν από τον άνδρα φαρυγγικό και ρινικό επίχρισμα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για περιστατικό νέας γρίπης.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε το κρούσμα, το οποίο αποτελεί και το πρώτο για φέτος στο νομό.

Ο 56χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο από χθες η κατάσταση της υγείας του δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης.

Παρ’ όλα αυτά οι θεράποντες ιατροί βρίσκονται συνεχώς στο πλάι του και παρακολουθούν συστηματικά την πορεία της υγείας του, ενώ ευελπιστούν πως ο ενδεχόμενος κίνδυνος έχει ξεπεραστεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή τη χρονική στιγμή οι εμβολιασμοί για τη νέα γρίπη δεν συνεχίζονται, ενώ τα εμβόλια που είχε προμηθευτεί το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας έχουν επιστραφεί.

Πάντως ιατροί επισημαίνουν πως όσοι εμβολιάστηκαν πέρυσι έχουν αναπτύξει αντισώματα στον οργανισμό τους και δεν κινδυνεύουν από τον ιό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου