ΤΟΠΙΚΑ

Είχαν κάνει ξενοδοχείο το Δημοτικό Θέατρο!

είχαν-κάνει-ξενοδοχείο-το-δημοτικό-θέ-463080

Ο… κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στη Δημοτική Αστυνομία και τους καταστηματάρχες των κέντρων εστίασης και διασκέδασης αναμένεται να είναι στην ημερήσια διάταξη από τις επόμενες μέρες και στο Βόλο, μετά τη θεαματική υπαναχώρηση της κυβέρνησης που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σκέψεις για την επιβολή του «τσιγαρόσημο» και να προχωρήσει στην εφαρμογή του Νόμου που ισχύει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ένταση μάλιστα των ελέγχων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και ειδικότερα από τους άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας, τους λιμενικούς και τους Επιθεωρητές Υγείας.

Από το Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου Θεμ. Σγάρα έγινε γνωστό ότι η υπηρεσία περιμένει τις εγκυκλίους του αρμοδίου υπουργείου για το σχέδιο των ελέγχων, ενώ από την πλευρά του ο πολιτικός προϊστάμενος της Υπηρεσίας και τοπικός Αντιδήμαρχος για το Βόλο και την Νέα Αγχίαλο Παντελής Πελεκάνος έκανε λόγο για ισότιμη μεταχείριση όλων των υπόχρεων χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Ο κ. Πελεκάνος έκανε ακόμη λόγο για την ανάγκη όπως οι δημοτικοί αστυνομικοί υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα των αρμοδιοτήτων τους, οι οποίοι επιβαρύνονται πλέον σημαντικά και με τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Μπήκαν στο Θέατρο και το… κλείδωσαν

Αυτή τη στιγμή η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας στον ενιαίο πλέον Δήμο Βόλου είναι 40 άτομα, από τους οποίους οι 35 προέρχονται από τον παλιό Δήμο Βόλου, τέσσερις από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας και ένας από τον πρώην Δήμο Αγριάς. Την ίδια στιγμή που η δύναμή της αυξήθηκε μόλις κατά πέντε άτομα η Δημοτική Αστυνομία καλείται να κινηθεί σε μία πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή, που εκτείνεται πλέον από το Μαλάκι μέχρι το Αιδίνι και από το Σέσκλο μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 20ήμερο που έχει παρέλθει από την εφαρμογή του Καλλικράτειου Δήμου Βόλου, άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους έκαναν την εμφάνισή τους στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας, στην Αγριά, στην Αισωνία και στη Νέα Αγχίαλο και έκαναν ελέγχους για παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομους και πλατείες κ.α.

Την ίδια στιγμή οι δημοτικοί αστυνόμοι μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου Π. Πελεκάνου ζητούν τη συνδρομή των πολιτών στο έργο τους, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βρίσκονται, όπως λένε, ανάμεσα σε αντιτιθέμενα πυρά, όπως π.χ. στη περίπτωση των πλανόδιων πωλητών, κυρίως Αφρικανών και Ασιατών, στην οδό Ερμού και στην παραλιακή ζώνη και οι οποίοι πολύ συχνά βρίσκουν απροσδόκητους συμμάχους στο πλευρό των ντόπιων, που αντιδρούν στην πρόθεση των δημοτικών αστυνόμων να προχωρήσουν στη κατάσχεση των εμπορευμάτων τους, τα οποία πωλούνται παράνομα καθώς δεν κατέχουν την προβλεπόμενη άδεια του υπαίθριου μικροπωλητή.

Ακόμη η Δημοτική Αστυνομία καλείται να υλοποιήσει αποφάσεις για παράνομη κατάληψη δημοτικών κτηρίων από οικονομικούς μετανάστες. Κάτι τέτοιο συνέβη πριν από μερικές μέρες, όταν δημοτικοί αστυνόμοι επενέβησαν και απομάκρυναν οικογένειες με Ρομά από τη Βουλγαρία που διέμεναν μέσα στα χαλάσματα του Δημοτικού Θεάτρου που βρίσκεται υπό ανακατασκευή, αν και οι εργασίες έχουν σταματήσει από το περασμένο καλοκαίρι. Δεν φτάνει που διέμεναν στο εσωτερικό του Δημοτικού Θεάτρου, λέει ο κ. Πελεκάνος, αλλά είχαν κλείσει ακόμη και την πόρτα και την είχαν κλειδώσει…

Η Δημοτική Αστυνομία μαζί με συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας απομάκρυνε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι Ρομά, ενώ έθεσαν και τον εργολάβο προ των ευθυνών του για την καλύτερη αστυνόμευση του κτηρίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου