ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων

σφοδρές-αντιδράσεις-κατοίκων-851206

Ταξιδάκι αναψυχής… θα κάνουν μια φορά το μήνα οι συνταξιούχοι της Αγριάς αλλά και οι υπόλοιποι δημότες για να διευθετήσουν τις τραπεζικές τους υποθέσεις, καθώς κλείνει το μοναδικό υποκατάστημα που υπάρχει στην περιοχή και το οποίο εξυπηρετεί τους δημότες των πρώην Δήμων Αγριάς και Αρτέμιδας.

Λουκέτο μπαίνει στο μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που λειτουργεί στην Αγριά και όλοι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι καθώς για οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να μεταβαίνουν σε κάποιο υποκατάστημα στο Βόλο.

Πρόκειται για ένα υποκατάστημα της Εθνικής από το οποίο κάθε μήνα έπαιρναν την σύνταξή τους δεκάδες συνταξιούχοι από την Αγριά, τα Άνω και Κάτω Λεχώνια, τον Άγιο Βλάση και τον Άγιο Λαυρέντη αλλά και άλλες περιοχές, ενώ εκεί πραγματοποιούν και όλες τις συναλλαγές τους κάτοικοι και καταστηματάρχες.

«Είναι σκέτη ταλαιπωρία. Ηλικιωμένοι θα πρέπει να φεύγουν από την Αγριά από το ξημέρωμα για να πάνε στην τράπεζα στο Βόλο να πάρουν τη σύνταξή τους» αναφέρει ο Λάκης Μπάλλας, κάτοικος της περιοχής.

Οι δημότες ενημερώθηκαν πρόσφατα για το κλείσιμο του υποκαταστήματος από τη διευθύντρια, σύμφωνα με την οποία επιτροπή ελέγχου που μετέβη στο κατάστημα έκρινε πως το κτήριο που στεγάζεται η τράπεζα δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.

«Μας είπε ότι η επιτροπή έκρινε ότι το κτήριο δεν έχει έξοδο κινδύνου και γενικά δεν πληροί τις προδιαγραφές και πρέπει να κλείσει», αναφέρει ο κ. Μπάλλας και προσθέτει πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση της τράπεζας. «Υπάρχουν πολλές νεόδμητες οικοδομές αλλά και ένα κτήριο στην παραλία όπου στεγαζόταν εκεί παλιότερα η Eurobank. Θα μπορούσε η Εθνική να μεταφερθεί εκεί» τονίζει ο κ. Μπάλας, ωστόσο από την τράπεζα αναφέρουν πως η δαπάνη για τα έξοδα μετακίνησης και εγκατάστασης δεν μπορούν να καλυφθούν.

Ήδη κάτοικοι και καταστηματάρχες κινητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν 600 υπογραφές τόσο από την Αγριά, όσο και από τις γύρω περιοχές που εξυπηρετούνται από την εν λόγω τράπεζα, ενώ ζητήθηκε και η βοήθεια του Αντιδημάρχου Αγριάς – Αρτέμιδας Νίκου Στόικου, στον οποίο οι δημότες κατέθεσαν το αίτημά τους με τις συγκεντρωμένες υπογραφές αλλά και φωτογραφίες των οικημάτων που είναι διαθέσιμα και στα οποία θα μπορούσε να στεγαστεί η τράπεζα.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι στην Αγριά οι κάτοικοι δηλώνουν προβληματισμένοι, καθώς πριν το κλείσιμο της Εθνικής προηγήθηκε το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού, ενώ πληροφορίες υπάρχουν και για κλείσιμο του υποκαταστήματος του Ταχυδρομείου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου