ΤΟΠΙΚΑ

Ταχύτητα και σεβασμό στον πολίτη

ταχύτητα-και-σεβασμό-στον-πολίτη-851206

Πρώτα ο πολίτης, ήταν η κατεύθυνση που έδωσε στους Διευθυντές και στους Τμηματάρχες των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

Σε πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε στο Διοικητήριο, ο Περιφερειάρχης δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους υπαλλήλους και στις δυνατότητές τους και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στη διάθεσή τους για διορθωτικές κινήσεις που θα κριθούν αναγκαίες, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ζήτησε από τους επικεφαλής των Διευθύνσεων και των τμημάτων να μην υπάρχει στο λεξιλόγιο των υπαλλήλων το «όχι» και το «δεν γίνεται», αλλά πάντοτε να αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση, με σεβασμό και ενδιαφέρον για τον πολίτη και μάλιστα με διαδικασίες ταχύτατες.

Ενημερώνοντας για τη συνάντηση ο κ. Αγοραστός μετέφερε τη διαπίστωσή του ότι το προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο και με γνώση των αντικειμένων.

Κατέγραψε τις επισημάνσεις των Διευθυντών για ελλείψεις που «φρενάρουν» τη γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων, με σημαντικότερες την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, τον περιορισμό που έχει επέλθει στις μετακινήσεις εξαιτίας των σημαντικών περικοπών κονδυλίων, τις θέσεις που λειτουργούν με συμβάσεις και σύντομα θα λήξουν.

«Είμαστε εδώ για να λύσουμε προβλήματα. Αν και υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχει θέληση. Πρόκειται για κάτι καινούργιο που δομείται και καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, λύσεις πάντα μπορούν να βρεθούν. Ο ίδιος κατά την παραμονή του χθες στο Βόλο, επισκέφθηκε το μεσημέρι το Μηχανολογικό της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, προκειμένου να υπογράψει πλήθος εγγράφων για υποθέσεις πολιτών που έπρεπε να προωθηθούν. Οι Διευθυντές δεν έχουν ακόμη και μέχρι την δημοσίευση απόφασης στο ΦΕΚ δικαίωμα υπογραφής, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Δημ. Αλεξόπουλος, απουσίαζε για λόγους υγείας. Ο κ. Αγοραστός ανέλαβε την υπογραφή εκκρεμών υποθέσεων.

Σύντομα, όπως είπε, επίκειται συνάντηση όλων των Διευθυντών των Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ έστω και με αδυναμίες εξαιτίας του ΟΤΕ το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο που τέθηκε σε λειτουργία από τις πρώτες ημέρες του έτους μπορεί να αντιμετωπίσει σε ένα βαθμό τη γραφειοκρατία.

Οι Διευθυντές των Υπηρεσιών κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις ενόψει της αλλαγής του Οργανισμού λειτουργίας, με προτεραιότητα την απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να αποφεύγεται άσκοπη ταλαιπωρία και μετακινήσεις για τους πολίτες.

Κάτω από το χαλί…

«Πρέπει να δώσουμε άλλα δείγματα γραφής. Να φύγουμε από τη φιλοσοφία την κλεπτοκρατική, κάτω από την ασφαλιστική δικλείδα της ατιμωρησίας. Να αλλάξουμε τη νοοτροπία «δεν πειράζει, πληρώνει το Κράτος» και να δώσουμε φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση», δήλωσε ο κ. Αγοραστός, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει ακάλυπτο κανέναν διευθυντή ή εργαζόμενο όταν πρόκειται περί νομιμότητας.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η απογραφή, την οποία είχε προαναγγείλει της απόφασης Ραγκούση, θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καλλικράτη έως τις 28 Φεβρουαρίου. Εκείνο όμως, όπως είπε, που δεν προβλέπει ο Καλλικράτης είναι ο ορισμός ορκωτών λογιστών, κάτι στο οποίο θα προχωρήσει, όπως έχει ανακοινώσει, η Περιφερειακή Αρχή.

«Χρειαζόμαστε αφετηρία για τον προϋπολογισμό που θα συντάξουμε. Έναν προϋπολογισμό που θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα και δεν θα μας οδηγεί αργότερα σε διαρκείς αναμορφώσεις», είπε και σχολίασε ότι στρεβλώσεις του παρελθόντος δεν ανήκουν στο παρελθόν, καθώς έχουν επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον.

«Συναίνεση», επανέλαβε ο κ. Αγοραστός, «δεν σημαίνει σιωπή και συγκάλυψη», ενώ ερωτηθείς σχετικά με την πρώτη εικόνα που έχει από όσα παραλαμβάνει σχολίασε: «Ανακύπτουν προβλήματα που επιμελώς πηγαίνανε κάτω από το χαλί».

Μετά τη σύσκεψη με τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και τμημάτων και τους πρώην Προϊσταμένους των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο κ. Αγοραστός μετέβη στη Νέα Αγχίαλο για να παραστεί στις εκδηλώσεις του τοπικού συνεταιρισμού προς τιμήν του προστάτη των συνεταιρισμών Αγίου Αθανασίου.

Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ είχε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων στο γραφείο του στο Βόλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου