ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετοι στη μετακίνηση της Πολεοδομίας

αντίθετοι-στη-μετακίνηση-της-πολεοδο-851206

Την αντίθεσή του στη μεταστέγαση της νέας Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ενιαίου Δήμου Βόλου στο κτήριο Σπίρερ εξέφρασε με επιστολή του ο Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Ν. Μαγνησίας προς τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη. Οι Τοπογράφοι μεταξύ άλλων αναρωτιούνται γιατί αντί να μετακινηθούν οι λίγοι και διασπαρμένοι προς τους πολλούς, μετακινούνται οι πολλοί, γεγονός που θα έχει τεράστιο οικονομικό κόστος.

Ατυχής θα είναι η μετακίνηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της νέας Δημοτικής Ενότητας Βόλου από το κτήριο Σκενδεράνη (Δημητριάδος και Τοπάλη), όπου ήδη λειτουργεί, στο κτήριο Σπίρερ σύμφωνα με το Σύλλογο Αγρονόμων Τοπογράφων του νομού.

Ο χαρακτηρισμός αυτός στην πρόθεση του Δημάρχου επεξηγείται από το Σύλλογο σε σχετική επιστολή, στην οποία παρατίθενται όλα τα μειονεκτήματα της επερχόμενης αλλαγής.

Όπως εξηγεί ο Σύλλογος, αυτή τη στιγμή στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Δημοτικής Ενότητας Βόλου υπηρετούν το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων το οποίο θα αποτελέσει τον κορμό της υπηρεσίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Σ’ αυτούς θα προστεθούν υπάλληλοι από την πρώην Δ/νση ΧΩ.Π.Ε. Ν.Α.Μ., του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας και των άλλων Δήμων που συνενώνονται με το Δήμο Βόλου.

Η πρώτη απορία των Τοπογράφων είναι ότι αντί να μετακινηθούν οι λίγοι και διασπαρμένοι προς τους πολλούς, μετακινούνται οι πολλοί, με τεράστιο οικονομικό κόστος, αφήνοντας ένα σαφώς νεότερο κτήριο που από την αρχή σχεδιάστηκε για χρήση γραφείων.

Σημειώνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90% των τεχνικών γραφείων που εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία βρίσκονται στο κέντρο του Βόλου και έχουν προσαρμοστεί, ώστε η μετάβασή τους να γίνεται με τα πόδια, εκμεταλλευόμενοι το υπάρχον δίκτυο πεζοδρόμων, είτε με ποδήλατο ή άλλο δίτροχο, χωρίς την χρήση αυτοκινήτου.

Η μετακίνηση που σχεδιάζει η νέα Δημοτική Αρχή θα επιβαρύνει σύμφωνα με τα λεγόμενα των Τοπογράφων μια νέα περιοχή, αυτή γύρω από το κτήριο Σπίρερ, με οχήματα καθώς η απόσταση θα αυξηθεί και θα αναγκαστούν οι πολίτες να τα χρησιμοποιήσουν.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση του κτηρίου Σπίρερ, ο Σύλλογος σημειώνει πως η εργοστασιακή αρχιτεκτονική του έρχεται σε αντίθεση με τις σύγχρονες απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρούν τα κτήρια γραφείων για ευνοϊκές συνθήκες εργασίας.

Τέλος ο Σύλλογος τονίζει πως η θέση του κτηρίου Σκενδεράνη στον αστικό ιστό της πόλης παρέχει εύκολη πρόσβαση του κοινού από τις περισσότερες λεωφορειακές γραμμές που κινούνται στις βασικές οδικές αρτηρίες προς Αγριά, Άνω και Κάτω Λεχώνια, αλλά και Άνω Βόλο, Κατηχώρι, Πορταριά, Μακρινίτσα και ζητά από τον Δήμαρχο Βόλου να λάβει υπόψη του τις παραπάνω επισημάνσεις πριν ληφθεί κάποια απόφαση, η οποία θα επιφέρει αλλαγές στην καθημερινή συναλλαγή μεγάλου αριθμού ιδιωτών, μηχανικών και πολιτών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου