ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία των τριτέκνων της Μαγνησίας

διαμαρτυρία-των-τριτέκνων-της-μαγνησ-772380

Φωνή διαμαρτυρίας υψώνουν οι τρίτεκνοι, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη.

Οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας θα συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, που διοργανώνονται τη μέρα των εγκαινίων, προτάσσοντας θεσμικά αιτήματα, που ταλανίζουν δεκάδες οικογένειες και ζητούν επειγόντως λύση.

Η μετάβαση των τριτέκνων από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των τριτέκνων της Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, «πάγιο αίτημά μας είναι η εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων θεσμικά», διότι τα οικονομικά δεδομένα έχουν αρνητικό πρόσημο για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Πολλά είναι ακόμη τα αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί, με βασικές τις ελαφρύνσεις σε επίπεδο μετακινήσεων με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Εξίσου σημαντικό θέμα είναι η απαλοιφή του ηλικιακού ορίου. Γίνονται διαγωνισμοί και δεν έχουμε δικαίωμα να συμμετάσχουμε, γιατί αν το πρώτο παιδί τελειώσει τις σπουδές του, παύουμε να θεωρούμαστε τρίτεκνοι» επισήμανε η κ. Βακουφτσή.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος ΟΠΟΤΤΕ τον περασμένο μήνα, με θέμα τη λήψη μέτρων στήριξης και ελάφρυνσης των τριτέκνων.

Η διοίκηση της ΟΠΟΤΤΕ επέδωσε επιστολή στον κ. Τσακαλώτο με αιτήματα που αφορούν στην τρίτεκνη οικογένεια, όπως άμεση αναγνώριση των τριτέκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, άρση αδικιών στα οικογενειακά επιδόματα, φοροελαφρύνσεις, ΕΝΦΙΑ, έκπτωση στα μέσα μεταφοράς, ελάφρυνση δανειοληπτών (Παρακαταθηκών & Δανείων – Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), φοιτητικές εστίες, παιδικοί σταθμοί κ.ά.

Κοινό αίτημα των τριτέκνων προς την Πολιτεία είναι «να ασχοληθεί με τα προβλήματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, να τους δώσει κίνητρα για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να εκλείψει το δημογραφικό πρόβλημα» όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Σούλα Βακουφτσή, για να προσθέσει ότι το μήνυμα είναι «να αυξηθούν οι γεννήσεις, προκειμένου να εκλείψει το δημογραφικό πρόβλημα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου