ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες καταστροφής

εικόνες-καταστροφής-851206

Το φως της επόμενης ημέρας ανέδειξε τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη το Πανθεσσαλικό Στάδιο από τη λεηλασία και την επιδρομή των οπαδών του ΠΑΟΚ και από τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν το Σάββατο το απόγευμα…

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και υπολογισμός για το οικονομικό κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στο περιβάλλοντα, στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, ωστόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλείται βάσει νόμου να πληρώσει τις ανυπολόγιστες φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί της.

Να θυμίσουμε ότι εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα στο Πανθεσσαλικό, μία ώρα περίπου πριν την σέντρα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ για τη Σούπερ Λίγκα το Σάββατο το απόγευμα, όταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας προσπάθησαν να εισέλθουν στο Στάδιο χωρίς εισιτήριο. Εννιά άνθρωποι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τα ασθενοφόρα, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που μετέβησαν με ΙΧ για πρώτες βοήθειες.

Στις υλικές ζημιές, τα καθίσματα που υπολογίζεται ότι καταστράφηκαν από τους οπαδούς είναι τελικά περισσότερα από 1.500! Κάποια από αυτά κάηκαν και άλλα τα ξήλωσαν και τα πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο, στις διμοιρίες των ΜΑΤ, ακόμα και στην Πυροσβεστική που προσπαθούσε να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο για να σβήσει τις δυο εστίες που άναψαν οι οπαδοί στις κερκίδες.

Επίσης καταστράφηκαν ολοσχερώς πυροσβεστικές φωλιές, σωληνώσεις, τουαλέτες, πόρτες ασφαλείας, κυλικείο, προστατευτικά κιγκλιδώματα και αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στο πεδίο της μάχης. Οι λεηλασίες όμως είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με κλοπές σε περίπτερα της Νέας Ιωνίας…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου