ΤΟΠΙΚΑ

«Σάουνα» τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στον Βόλο

σάουνα-τα-ιατρεία-του-πεδυ-στον-βόλο-774781

Ασθενείς και ασφαλισμένοι στα ιατρεία της οδού Ξενοφώντος του πρώην ΠΕΔΥ κυριολεκτικά «βράζουν» το τελευταίο διάστημα, με την κατάσταση να είναι αφόρητη για γιατρούς, νοσηλευτές και ασφαλισμένους.

Στα περισσότερα ιατρεία δεν υπάρχουν κλιματιστικά. Ορισμένοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για να αγοράσουν ανεμιστήρες και επιδαπέδια μηχανήματα ψύξης, σε συνθήκες ωστόσο υψηλών θερμοκρασιών η κατάσταση είναι αποπνικτική.

Τα περισσότερα μηχανήματα στους διαδρόμους του ισογείου και των δύο ορόφων όπου στεγάζονται ιατρεία, είτε είναι χαλασμένα, είτε δεν λειτουργούν διότι δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται περιμένοντας στην αναμονή να εξεταστούν, υποφέροντας ταυτόχρονα και από τη ζέστη.

Στις έντονες διαμαρτυρίες τους ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το μόνο που μπορεί να εκφράσει είναι κατανόηση καθώς το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων του ΠΕΔΥ που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αποσταλεί στην 5η ΥΠΕ επανειλημμένως έγγραφα αιτήματα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της θέρμανσης τον χειμώνα και του κλιματισμού το καλοκαίρι. Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν αποσπασματικές και δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου