ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για αυθαίρετα στην παραλία του Βόλου

προκαταρκτική-για-αυθαίρετα-στην-παρ-775612

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό παράνομων κατασκευών στην παραλία της πόλης διέταξε η Εισαγγελία Βόλου. Η παραγγελία της έρευνας δόθηκε προ διμήνου περίπου και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Ερευνώνται περί τις 12 περιπτώσεις καταστημάτων που φέρονται να έχουν αναπτύξει παράνομες κατασκευές μετά από νέα αυτοψία και έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο «στόχαστρο» των Αρχών επαγγελματίες εστίασης της παραλίας του Βόλου στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης.

Πέργκολες, στέγαστρα και τζάμια που φέρονται να έχουν τοποθετήσει επί της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, κατά μήκος της παραλίας και κάτω από το πεζοδρόμιο που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βόλου, τους φέρνουν αντιμέτωπους με πρόστιμα.

Περί τους 12 καταστηματάρχες βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Προ τετραμήνου περίπου, κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο χώρος της παραλίας κάτω από το πεζοδρόμιο που εφάπτεται με τις προσόψεις των καταστημάτων, προχώρησε σε νέα αυτοψία. Την έκθεσή της για το στήσιμο κατασκευών χωρίς άδεια κοινοποίησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και κατέληξε στο γραφείο της Εισαγγελίας.

Με εντολή εισαγγελέα ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για την καταγραφή παραβάσεων του Νόμου περί αιγιαλού. Η υπόθεση μάλιστα ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Τον τελευταίο ένα μήνα, κι ενώ η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ, καταστηματάρχες καλούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποδείξουν ότι οι κατασκευές στις οποίες έχουν προχωρήσει στα καταστήματά τους δεν είναι αυθαίρετες.

Προσκομίζουν έγγραφα για τον χρόνο κατασκευής στεγάστρων, περιφράξεων και τοποθέτησης τζα
μιών στον χώρο της χερσαίας ζώνης, για να αποδειχθεί αν πρόκειται όντως για αυθαίρετες κατασκευές.

Οι έρευνες αλλά και ο κίνδυνος επιβολής προστίμων σε επιχειρηματίες, προκάλεσαν την αντίδραση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων, Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας. «Στον χώρο της παραλίας κάτω από το πεζοδρόμιο επιτρέπεται βάσει Νόμου μόνο η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών. Δεν επιτρέπουν ούτε καν ένα σταντ ή ζαρντινιέρες με λουλούδια που λειτουργούν και ως διαχωριστικά μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων διπλανών μαγαζιών. Θα πρέπει όμως να βρεθεί λύση και η Κτηματική να μην προχωρήσει σε επιβολή προστίμων. Τα μαγαζιά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να επιβιώσουν, όχι να πληρώσουν και πρόστιμα. Επιπλέον αν πρόκειται να εφαρμοστεί ο Νόμος, αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα. Δεν μπορεί το επιχειρείν να έχει δύο ταχύτητες. Άλλος Νόμος για τα νησιά άλλος για τον Βόλο», διαμαρτύρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Γρηγορίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου