ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνική πρόκληση η «κοπάνα»…

κοινωνική-πρόκληση-η-κοπάνα-464300

Συνέχεια είχαμε χθες στο θέμα με την προχθεσινή… κοπάνα των υπαλλήλων της Πολεοδομίας του νέου Δήμου Βόλου, καθώς κλήθηκαν να το σχολιάσουν τόσο ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Ν. Μόσχος, που επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Πιο επικριτικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Βόλου, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν μιλήσει στους εργαζόμενους του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου στο Εκθεσιακό Κέντρο, σημείωσε ότι «υπάρχουν ορισμένοι υπάλληλοι που νομίζουν ότι μπορούν να έρχονται και να φεύγουν ό,τι ώρα θέλουν, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Δεν ξέρω αν το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά έξω η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Αποτελεί λοιπόν, κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης, κοινωνική πρόκληση η τακτική κάποιων που ατιμώρητα αντιμετωπίζουν την Υπηρεσία σα πάρεργο».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, που χθες το πρωί επαναλάμβανε στα τοπικά ΜΜΕ τη δυσάρεστη έκπληξη που δοκίμασε προχθές το πρωί, όταν είδε τα γραφεία της Πολεοδομίας κλειστά, έσπευσε να θεωρήσει το προχθεσινό συμβάν ως λήξαν, σημειώνοντας με νόημα ότι κάποιοι υπάλληλοι καθυστερούν συστηματικά από την Υπηρεσία τους. Ακόμη είπε ότι αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα στο αμέσως επόμενο διάστημα, τότε θα ενεργοποιηθούν, όπως πρόσθεσε, οι προβλεπόμενες από το Δημοτικό Κώδικα κυρώσεις. Καταλήγοντας ο Ν. Μόσχος είπε ότι πρέπει όλοι, υπάλληλοι και αιρετοί, να δώσουμε κάτι παραπάνω σε όρεξη και σε δουλειά σε αυτό το μεταβατικό διάστημα που διανύουν οι Δήμοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό της μη έγκαιρης προσέλευσης των υπαλλήλων ήλθε σε μία στιγμή όπου υπάρχει δυσφορία από την πλευρά των εργαζομένων της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου για τη μετεγκατάστασή τους από το κτήριο Σκενδεράνη στο κτήριο Σπήρερ. Μία απόφαση που η Δημοτική Αρχή φέρεται αποφασισμένη να την υλοποιήσει παρακάμπτοντας τις όποιες αντιδράσεις, προκειμένου να στεγάζονται σε ένα ενιαίο κτήριο οι 70 συνολικά εργαζόμενοι που από την πρώτη του Νέου Ετους ανήκουν οργανικά στο νέο Δήμο Βόλου. Από αυτούς οι 33 ανήκουν στο προσωπικό της Πολεοδομίας του πρώην Δήμου Βόλου, οι 30 στην πρώην Υπηρεσία Πολεοδομικών Εφαρμογών της ΝΑΜ και οι δέκα στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου