ΤΟΠΙΚΑ

Στη Μαγνησία ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd

στη-μαγνησία-ο-ρότζερ-γουότερς-των-pink-floyd-793273

Το όνομα του Ρότζερ Γουότερς καταγράφεται στην λίστα των διασήμων του πλανήτη που είναι λάτρεις της Μαγνησίας και το αποδεικνύουν. Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Pink Floyd έφτασε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου έγινε αμέσως αντιληπτός από το προσωπικό του αεροδρομίου, που έσπευσε να τον υποδεχτεί εγκάρδια.

Οσοι είχαν την ευκαιρία να του μιλήσουν, ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι προσηνής και πολύ φιλικός. Ο διάσημος καλλιτέχνης, επιβιβάστηκε, στην συνέχεια, σε αυτοκίνητο που τον περίμενε και αναχώρησε με κατεύθυνση το Πήλιο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί εξοχική κατοικία επί πολλά χρόνια.

Ο Ρότζερ Γουότερς είναι από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd. Ήταν με το συγκρότημα από το 1965 έως το 1985 με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επαιζε μπάσο και έκανε και τα κύρια φωνητικά (μαζί με τον Γκίλμορ), ενώ ήταν επίσης υπεύθυνος για τους περισσότερους στίχους και το επικό μέγεθος των συναυλιών του διάσημου γκρουπ.

Το άλμπουμ «The Final Cut» ήταν φτιαγμένο σχεδόν εξολοκλήρου από τον Γουότερς, ο οποίος αποχώρησε το 1985 από τους Pink Floyd κάνοντας και μια απόπειρα να αποκτήσει τα εμπορικά δικαιώματα του ονόματος, που όμως απέτυχε γρήγορα. Μετά το 1985 άρχισε σόλο καριέρα, με καλές κριτικές.

Στις 2 Ιουλίου του 2005 επανενώθηκε προσωρινά με την υπόλοιπη μπάντα για την φιλανθρωπική συναυλία του «Live 8» στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε στις 18 Ιουνίου 2006 στη Μαλακάσα, για μια ζωντανή εκτέλεση του «The Dark Side of the Μoon» αλλά και υλικού από τους προσωπικούς του δίσκους.

Ο Ρότζερ Γουότερς επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Πήλιο το 1972, μαγεύτηκε από την θέα και το φυσικό περιβάλλον και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να χτίσει εξοχική κατοικία, στο οικόπεδο που αγόρασε στον Κάλαμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου