ΤΟΠΙΚΑ

Ορκίστηκαν οι συντάκτες του «χάρτη της εγκληματικότητας στον Βόλο»

ορκίστηκαν-οι-συντάκτες-του-χάρτη-τη-793277

Τα «φτερά» τους άνοιξαν και επίσημα χθες οι μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ. Γαρυφαλλιά Τζανιδάκη, Σωκράτης Χαρίσης και Αφροδίτη Τεμουρτζίδου.

Πρόκειται για τους συντάκτες του «χάρτη της εγκληματικότητας στον Βόλο» με βάση τα περιστατικά στα οποία κλήθηκε να επέμβει η Ελληνική Αστυνομία από το 2010 έως το 2017. Οι τρεις απόφοιτοι πλέον μεταπτυχιακοί κατέγραψαν την εγκληματικότητα ανά περιοχή στον Βόλο, ανέλυσαν τις πιο «επικίνδυνες» περιόδους αναφορικά με τη συχνότητα δράσης των εγκληματιών και εντόπισαν σε ποια σημεία στην πόλη θα πρέπει να σταθμεύουν περιπολικά της Αστυνομίας προκειμένου να βρίσκονται στον ελάχιστο χρόνο στον τόπο των συμβάντων, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά της επιτυχίας. Προχώρησαν όμως και ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας χάρτη πρόβλεψης των συμβάντων για το 2018 ανά περιοχή και ανά κατηγορία εγκλήματος.

Χθες, οι τρεις νέοι που συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της διατριβής τους, κάθισαν δίπλα – δίπλα στο αμφιθέατρο της Χωροταξίας και παρέλαβαν τα πτυχία τους.

«Στόχος πλέον είναι να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε στην πράξη όσα διδαχθήκαμε και να κερδίσουμε εκτός από επαγγελματική εξέλιξη και εξέλιξη στη γνώση και στην επιστήμη», είπε η Γαρυφαλλιά Τζανιδάκη.

«Θεωρώ ότι το μεταπτυχιακό μάς βοήθησε πολύ και οι γνώσεις που αποκομίσαμε θα μας φανούν χρήσιμες. Εγώ είμαι ήδη στην αγορά εργασίας και ετοιμάζομαι για Ολλανδία και Σουηδία όπου η εταιρεία στην οποία εργάζομαι στήνει γραμμές παραγωγής σε όλον τον κόσμο», ανέφερε ο Σωκράτης Χαρίσης.

«Θέλω να μπορέσω να εφαρμόσω τις νέες γνώσεις στην εργασία μου. Ηδη εργάζομαι εδώ και έναν χρόνο σε ιδιωτική εταιρεία στην Πράγα», είπε εξάλλου η Αφροδίτη Τεμουρτζίδου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου