ΤΟΠΙΚΑ

Στις ΗΠΑ ο Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος

στις-ηπα-ο-μητροπολίτης-γ-ο-χ-δημητριάδ-793281

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετέβη ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος κ. Φώτιος, τον περασμένο μήνα, με την ιδιότητά του ως μέλους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής.

Στην διάρκεια της επίσκεψής του παρέστη συμπροσευχόμενος μαζὶ με τον Σεβασμ. Μητροπολίτη πρ. Αμερικής κ. Παύλο στην Θεία Λειτουργία για την εορτή του «Αξιον Εστίν» στην Ιερὰ Μονὴ Αγίας Συγκλητικής Long Island Νέας Υόρκης και την επομένη μέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερὸ Ναό Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου πρ. Αμερικής κ. Παύλου.

Η συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, υπό την προεδρία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αμερικής κ. Δημητρίου πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αμερικής στην πόλη Cobleskill της Νέας Υόρκης. Παρόντες ήταν οι Σεβασμ. Μητροπολίτες Αμερικής, Δημητριάδος και Τορόντο και ὁ Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεουπόλεως. Ο Σεβασμ. Επίσκοπος Ετνα και Πόρτλαντ μετείχε μέσω τηλεδιασκέψεως. Κατά την συνεδρίαση ελήφθησαν αποφάσεις για τον συντονισμό του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας στην Αμερική.

Στην ετήσια σύναξη κληρικών της Εκκλησίας στην Αμερικὴ, συμμετείχαν περίπου 20 κληρικοί οι οποίοι διήνυσαν μακρινὲς αποστάσεις για να παρευρεθούν. Πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και συζητήσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας καθώς και για γενικότερα ποιμαντικά ζητήματα.

Στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Αμερική, ο κ. Φώτιος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου του Ευγενικού Βοστώνης και την επομένη επέστρεψε στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου