ΤΟΠΙΚΑ

Στην αντεπίθεση η ΔΕΥΑΜΒ με αίτηση κατάσχεσης της περιουσίας της ΕΡΓΗΛ

στην-αντεπίθεση-η-δευαμβ-με-αίτηση-κατ-793302

Στην αντεπίθεση περνά η ΔΕΥΑΜΒ για την υπόθεση «σκάνδαλο» με την εταιρεία ΕΡΓΗΛ που είχε αναλάβει το 2005 να αντικαταστήσει το δίκτυο ύδρευσης του Βόλου, παρέδωσε το έργο μισό σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας κι όμως ο Αρειος Πάγος της επιδίκασε ποσό 9,2 εκατ. ευρώ επειδή το έργο παραδόθηκε αυτοδίκαια. Η ΔΕΥΑΜΒ που επί σειρά ετών ακολουθεί γραμμή «άμυνας» απέναντι στην εργολήπτρια εταιρεία από τις αξιώσεις της οποίας η δημοτική επιχείρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον «αέρα», περνά στην αντεπίθεση…

Προ ημερών κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας της ΕΡΓΗΛ. Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο Αθηνών που είναι τυπικά το αρμόδιο Δικαστήριο λόγω έδρας της ΕΡΓΗΛ έχει οριστεί για την Παρασκευή 27 Ιουλίου. Οπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑΜΒ έχει καταθέσει αγωγή στο Εφετείο Λάρισας, με την οποία διεκδικεί ποσό ύψους 6,5 εκατ. ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέν στην ΕΡΓΗΛ για έργο που δεν εκτέλεσε. Η αγωγή εξετάστηκε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Στο πλαίσιο της αγωγής κατατέθηκε η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας της ΕΡΓΗΛ, που όπως αναφέρει η εταιρεία ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Η ΔΕΥΑΜΒ φέρεται να «απαντά» με το «ίδιο νόμισμα» στην ΕΡΓΗΛ που από το περασμένο φθινόπωρο επιχειρεί να μπει στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης για να εισπράξει ποσό 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος.

Χθες, εξετάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου αίτηση της ΕΡΓΗΛ για να «εισβάλλει» στα δημοτικά ταμεία. Ζητά άδεια δικαστηρίου για να προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών του δήμου προκειμένου να εισπράξει ποσό 4.150.994,43 ευρώ που φαίνεται ότι ο δήμος χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ. Σημειώνεται ότι οι ΟΤΑ εμπίπτουν στις διατάξεις του Δημοσίου βάσει των οποίων για να γίνει σε βάρος τους κατάσχεση πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Τέτοια απόφαση, να της επιτραπεί να προχωρήσει σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων λογαριασμών του δήμου Βόλου, ζητά η ΕΡΓΗΛ από το Πρωτοδικείο.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Η μάχη όμως συνεχίζεται και σε άλλα επίπεδα. Η ΕΡΓΗΛ προχώρησε σε νέες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μεταξύ των οποίων λογαριασμοί πληρωμής έργων και μισθοδοσίας και η ΕΡΓΗΛ απάντησε με ανακοπές και αιτήσεις αναστολής.

Χθες, εκδόθηκε απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αίτησης αναστολής που είχε καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ επί της ανακοπής κατάσχεσης των λογαριασμών της από την ΕΡΓΗΛ. Η ΔΕΥΑΜΒ είχε κερδίσει τα προσωρινά μέτρα, αλλά χθες το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα. Μέχρι τη συζήτηση της ανακοπής το ερχόμενο φθινόπωρο, η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα για ρύθμιση της κατάσχεσης των λογαριασμών της.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου