ΤΟΠΙΚΑ

Απόφαση -σταθμός έκοψε τη φόρα της ΕΡΓΗΛ για τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ

απόφαση-σταθμός-έκοψε-τη-φόρα-της-εργη-794533

Απόφαση – σταθμό εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ανοίγοντας «ομπρέλα» προστασίας στο πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ. Εκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά του νέου κατασχετηρίου που κοινοποίησε η ΕΡΓΗΛ.

Το νέο κατασχετήριο αφορούσε σε λογαριασμό που εξυπηρετεί τις πληρωμές του Νοσοκομείου Βόλου. Το Νοσοκομείο ως μεγαλοοφειλέτης, έχει προχωρήσει σε ρύθμιση χρέους προς τη ΔΕΥΑΜΒ για ποσό 450.000 ευρώ. Η ρύθμιση αφορά σε 100 δόσεις των 4.500 ευρώ η κάθε μία που καταβάλλονται κάθε μήνα.

Αυτά τα χρήματα ήθελε να κατασχέσει η ΕΡΓΗΛ προκειμένου να εισπράξει μέρος των 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος για το έργο ύδρευσης που ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε μισό σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου που εκδόθηκε χθες είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αν δεν γίνονταν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και η ΕΡΓΗΛ προχωρούσε σε κατάσχεση του λογαριασμού από τον οποίο εξυπηρετούνται οι οφειλές του Αχιλλοπουλείου, ταυτόχρονα θα άνοιγε ο δρόμος για να «χτυπήσει» η εταιρεία σε όλο το πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ που έχει μεγάλες οφειλές σε ρύθμιση.

Με τα προσωρινά μέτρα κόπηκε η… φόρα της ΕΡΓΗΛ, που «χτυπά» πλέον όπου μπορεί. Σημειώνεται ότι η κύρια αίτηση αναστολής έχει οριστεί να εξεταστεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Πέμπτη, εξετάζεται αίτηση της ΕΡΓΗΛ στο Πρωτοδικείο Βόλου για να «εισβάλλει» στα δημοτικά ταμεία. Ζητά άδεια δικαστηρίου για να προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών του δήμου προκειμένου να εισπράξει ποσό 4.150.994,43 ευρώ που φαίνεται ότι ο Δήμος χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ. Η ΕΡΓΗΛ που με απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών προς το παρόν δεν μπορεί να εισπράξει από τη ΔΕΥΑΜΒ τα 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος, βάζει στο στόχαστρο τα δημοτικά ταμεία.

Σημειώνεται ότι οι ΟΤΑ εμπίπτουν στις διατάξεις του Δημοσίου βάσει των οποίων για να γίνει σε βάρος τους κατάσχεση πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Τέτοια απόφαση, να της επιτραπεί να προχωρήσει σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων λογαριασμών του δήμου Βόλου, ζητά η ΕΡΓΗΛ από το Πρωτοδικείο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου