ΤΟΠΙΚΑ

Κατακόρυφη άνοδος του υδραργύρου στη Μαγνησία

κατακόρυφη-άνοδος-του-υδραργύρου-στη-796347

Στα όρια του καύσωνα βρίσκεται η Μαγνησία λόγω των πρώτων θερμών ημερών του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι μέρες που διανύουμε είναι οι πιο ζεστές, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, και λόγω των υψηλών ποσοστών υγρασίας που σημειώνονται στη Μαγνησία, η οποία γειτνιάζει με τον Παγασητικό, αλλά και το Αιγαίο, δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι υψηλότερη η ένδειξη του υδραργύρου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η θερμοκρασία βρίσκεται στο «κόκκινο» και σήμερα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία την Παρασκευή και το Σάββατο, με ενδιάμεσες πτωτικές τάσεις αύριο Τετάρτη, μεθαύριο Πέμπτη και την Κυριακή.

«Λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» ενώ εξήγησε ότι «οι θερμικές αστάθειες οφείλονται στην ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας».

Σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας και ειδικά στο Βελεστίνο η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Τακούδη, δεν αποκλείεται τις μέρες που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, να σημειωθούν τοπικές μπόρες, τις απογευματινές, κυρίως, ώρες, προς το τέλος της εβδομάδας.

Οι υψηλές τιμές της υγρασίας που επικρατούν στη Μαγνησία θα δώσουν την αίσθηση της υψηλότερης θερμοκρασίας και γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, συνιστάται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ο κ. Τακούδης επισήμανε ότι δεν έχει τα χαρακτηριστικά καύσωνα ο καιρός, αλλά βρίσκεται κοντά στα όρια του καύσωνα. Παράλληλα ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στη διάρκεια του Ιουλίου, ενώ ο Αύγουστος αναμένεται να είναι πιο δροσερός.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» για τη Μαγνησία, σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς και στον Βόλο από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο και μεθαύριο ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 35 βαθμών Κελσίου και την Κυριακή θα είναι σχεδόν αίθριος ο καιρός με λίγες τοπικές συννεφιές αυξημένες στις ορεινές περιοχές, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου