ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά μελέτη για το Παναγιώτικο

ξεκινά-μελέτη-για-το-παναγιώτικο-796711

Εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του κεντρικού αγωγού του φράγματος Παναγιώτικο μέσω του οποίου υδροδοτούνται οι παραλιακοί οικισμοί του Νοτίου Πηλίου, ξεκινά άμεσα ο Δήμος.

Ο κεντρικός αγωγός του φράγματος, μέσω του οποίου το νερό διανέμεται στα χωριά βρίσκεται στην κυριολεξία στον «αέρα» πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Οι πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου που έπληξαν την περιοχή του Νοτίου Πηλίου είχαν ως αποτέλεσμα να κατολισθήσουν τα εδάφη και να αποκαλυφθεί ο αγωγός που βρίσκεται πάνω από το οδόστρωμα.

«Στην παραμικρή κακοκαιρία, ο αγωγός κινδυνεύει να σπάσει και να προκληθεί πρόβλημα υδροδότησης στα χωριά. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήρθαμε σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Συναποφασίσαμε να εκπονήσουμε εμείς τη μελέτη και το έργο να χρηματοδοτηθεί από πόρους της περιφέρειας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Νασιόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι θα απαιτηθεί η κατασκευή και τοιχίων αντιστήριξης προκειμένου να μην επαναληφθεί το πρόβλημα σε πιθανή νέα κακοκαιρία.

Το προεκτιμώμενο κόστος για την επιδιόρθωση της ζημιάς υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ. «Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση των οικισμών. Το αντίθετο μάλιστα. Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις είχαν αποτέλεσμα να πληρωθεί το φράγμα και να υπάρχει επάρκεια νερού. Θα πρέπει όμως το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα», τόνισε ο κ. Νασιόπουλος.

Κατανομή 800.000 ευρώ

Στην κατανομή των 800.000 ευρώ που εγκρίθηκαν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από το Υπουργείο Υποδομών για την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν τον χειμώνα που πέρασε, προχώρησε εξάλλου στη συνεδρίασή του την Παρασκευή, το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Νασιόπουλο, τα χρήματα θα διατεθούν για την επιδιόρθωση των ζημιών με έμφαση στην κατεστραμμένη οδοποιία.

Μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφτεί στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των οικισμών, στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου καθώς και με τις καταπτώσεις πρανών. Οι αποκαταστάσεις αφορούν σε ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου σε μήκος 6.195μ., σε 43.640 τ.μ. τσιμεντόστρωση δρόμων σε έκταση 43.640 τ.μ., σε επισκευή λιθόστρωτων σε έκταση 6.954τ.μ., σε κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε έκταση 614μ. σε επισκευή αγροτικού δικτύου σε έκταση 774.700μ.

Όπως καταγράφεται στο τεχνικό δελτίο, παρεμβάσεις απαιτούνται σε 13 υδατορέματα της περιοχής συνολικού μήκους 127χλμ, στα οποία πρέπει να γίνουν εργασίες επισκευής των κατεστραμμένων όχθων, αντιστήριξης και καθαρισμού από τις φερτές ύλες που συσσωρεύτηκαν λόγω θεομηνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου