ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 35% στους σιτιζόμενους στο «Δος ημίν» που λειτουργεί όλο το καλοκαίρι

αύξηση-35-στους-σιτιζόμενους-στο-δος-ημ-796990

Κατακόρυφη αύξηση παρατηρείται στην προσέλευση των σιτιζομένων στο «Δος ημίν σήμερον» του Αγίου Νικολάου, που υπολογίζεται ότι αγγίζει το 35% στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η κορυφαία φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο και αποτελεί σημαντική κοινωνική δράση, που έχει ανάγκη τη συνεχή στήριξη του κόσμου, προκειμένου να καλύπτονται οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε τρόφιμα και χρηματική βοήθεια.

Οι αποθήκες είναι άδειες, η έλλειψη τροφίμων είναι ορατή, αλλά είναι συγκινητική, ταυτόχρονα, η ανταπόκριση κατοίκων από όλη τη Μαγνησία, οι οποίοι προσφέρουν διακριτικά, σε ανύποπτο χρόνο, από το υστέρημά τους, χρήματα ή τρόφιμα, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Την δεδομένη χρονική περίοδο είναι αναγκαία τα τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρύζι, όσπρια και ζυμαρικά, καθώς επίσης και το ελαιόλαδο, απαραίτητη πρώτη ύλη για την παρασκευή του φαγητού που προσφέρεται καθημερινά σε 180 έως 200 άτομα στην διάρκεια του χρόνου. Στην θερινή σεζόν, ειδικότερα, οι σιτιζόμενοι υπερβαίνουν τους 250 λόγω της καλοκαιρινής διακοπής λειτουργίας στα υπόλοιπα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Για την καθημερινή παρασκευή του φαγητού, απαιτούνται δύο πεντόλιτρα ελαιόλαδο, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, ενώ τόνισε ότι «πάντα υπάρχει ανάγκη σε λάδι, αυτό είναι το βασικό, χρηματικές προσφορές, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να αποθηκευθεί».

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Βόλου υπογραμμίζει ότι «ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί το «Δος ημίν» και σε ώρα εργασίας και προετοιμασίας, κυρίως όμως σε ώρα τροφοδοσίας, για να έχει ιδία αντίληψη». Ο ίδιος προτρέπει: «Να το επισκέπτονται οι άνθρωποι, να βλέπουν το έργο το οποίο επιτελείται στην πράξη και να το ενθαρρύνουν όπως μπορούν. Είτε οικονομικά είτε υλικά».

Το συσσίτιο προσφέρεται δωρεάν σε όποιον έχει ανάγκη, η προσπάθεια υποστηρίζεται από τον κόσμο και ο π. Χαρίλαος υπογραμμίζει ότι «η ανθρωπιά μας και ο πολιτισμός μας, θα δίνει ζωή στο «Δος ημίν σήμερον» και η αγάπη του Αγίου Νικολάου θα διαχέεται σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε την αξία ακόμη και του παραμικρού που μας προσφέρουν. Τιμούμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μας στηρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν ότι το έργο τους θα έχει διάρκεια και συνέχεια, εφόσον το ευλογούν ο Θεός και ο Αγιος Νικόλαος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου