ΤΟΠΙΚΑ

«Ελάτε …20 Σεπτεμβρίου»

ελάτε-20-σεπτεμβρίου-798776

«ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΕΛΑΤΕ: 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ». Αυτή η ταμπέλα που είναι αναρτημένη εδώ και λίγες μέρες μπροστά από το γκισέ στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, στο ισόγειο του Αχιλλοπουλείου, κόβει τη φόρα των ασφαλισμένων που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού με οφθαλμίατρο.

Οι δύο επικουρικοί που έχουν απομείνει στο Νοσοκομείο, ακόμη και «τη νύχτα μέρα» να κάνουν, είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά. Για αυτό και ο προγραμματισμός των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝΒ στο συγκεκριμένο τομέα έχει μετατραπεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Οι ασφαλισμένοι προσέρχονται για ραντεβού και φεύγουν άπραγοι. Υποχρεωτικά θα πρέπει να αναζητήσουν είτε συμβεβλημένο οφθαλμίατρο με τον ΕΟΠΥΥ, είτε επί πληρωμή.

Για την οφθαλμολογική κλινική εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη μίας θέσης ειδικευμένου γιατρού επιμελητή Α΄ ειδικότητας Οφθαλμολογίας, η οποία δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμα προβλέπονται επίσης τρεις θέσεις μονίμων γιατρών και μία θέση ειδικευόμενου, οι οποίες ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα ενεργοποιηθούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, πως στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω της υποστελέχωσης οι εφημερίες είναι σχεδόν αδύνατο να εκτελεστούν κανονικά , με αποτέλεσμα οι δύο επικουρικοί γιατροί να γίνονται «μπαλάκι», ώστε να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν.

Την ίδια ώρα μέσω ΕΟΠΥΥ στον Βόλο συμβεβλημένοι είναι μόλις τέσσερις οφθαλμίατροι, με αποτέλεσμα εξαιτίας και του περιορισμένου πλαφόν των επισκέψεων (200), ο μήνας «καπαρώνεται» μέσα στις πρώτες μέρες.

Στο ΠΕΔΥ τέλος, η ειδικότητα του οφθαλμίατρου, παραμένει «στο ψυγείο» γεγονός που προκαλεί έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» για όσους χρειάζονται είτε θεραπεία, είτε παραπεμπτικό για να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ασφαλισμένοι από τον Βόλο αναγκάζονται προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις να απευθυνθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ενώ επίσης μεγάλη «διαρροή» παρατηρείται και προς ιδιώτες γιατρούς της γείτονος πόλης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου