ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσω ολοταχώς για εκλογές το Κίνημα Αλλαγής στη Μαγνησία

πρόσω-ολοταχώς-για-εκλογές-το-κίνημα-α-798841

Σε διαδικασία για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με τα οποία θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, τις οποίες οι επιτελείς του βλέπουν σύντομα, βρίσκεται και επίσημα το Κίνημα Αλλαγής στον Βόλο.

Με εγκύκλιο που απέστειλε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλης Χριστοδουλάκης, προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ, καλεί την οργάνωση με καταληκτική ημερομηνία τις 24 Ιουλίου να αποστείλει στην επιτροπή ψηφοδελτίων δύο προτάσεις. Η μία θα αφορά στα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο και η δεύτερη στα πρόσωπα που δεν έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, έχουν όμως αναγνωρισιμότητα και λαϊκό έρεισμα στην κοινωνία και μπορούν να συμβάλλουν στη διεύρυνση της εκλογικής βάσης του Κινήματος Αλλαγής.

Με βάση αυτό το «μπούσουλα» κατά πρώτον, ζητείται καταγραφή ενδιαφερομένων από τον Νομό για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η καταγραφή αυτή θα πρέπει να αφορά σε στελέχη με δεδηλωμένη τη διαθεσιμότητά τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η πρόταση ανά πρόσωπα, σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε λόγω υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην επιτροπή ψηφοδελτίων.

Επιπροσθέτως, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ζητά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, να καταθέσει πρόταση για τα άτομα που θεωρεί ότι μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία σε οργανωτικό ή πολιτικό επίπεδο με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δεδηλωμένη διαθεσιμότητά τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.

Και σ’ αυτή την περίπτωση, η πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην επιτροπή ψηφοδελτίων.

Μέχρι τις 24 Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει η ΝΕ ΚΙΝΑΛ προκειμένου να συζητήσει ώστε να προωθηθούν στην Αθήνα οι δύο προτάσεις οι οποίες φυσικά δεν είναι δεσμευτικές, αφού τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και αφού έχει υπόψη της όλα τα δεδομένα.

Στόχος τα πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια

Όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. αυτά να είναι ισχυρά, πολυσυλλεκτικά και να έχουν προοδευτικό χαρακτήρα.

«Ισχυρό ψηφοδέλτιο, κατά το Κίνημα Αλλαγής, είναι αυτό που απαρτίζεται από πρόσωπα ανεπίληπτου ήθους, κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης, με κοινωνική αποδοχή, και δυναμική, με γνώσεις και δυνατότητες. Σε συλλογικό επίπεδο σημαίνει ομάδα αξιόμαχη, αλληλοσυμπληρούμενη, ικανή να συγκεράσει τις προσωπικές επιδιώξεις υπηρετώντας τη συλλογική ανάγκη με κοινή συνείδηση, δράση και πρακτική» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Να σημειωθεί, ως πολυσυλλεκτικό ότι ορίζεται το ψηφοδέλτιο που συνδυάζει «περιφερειακή εκπροσώπηση, κλαδική, επαγγελματική και κοινωνική αντιπροσώπευση, ηλικιακό εύρος που συνδέει την πείρα και τη γνώση με την ανανέωση και τη συμμετοχή της νέας γενιάς και την εκπροσώπηση των γυναικών».

Τέλος, με τον όρο προοδευτικό επιθυμούν να καταδείξουν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. θα «πιστεύουν στην στρατηγική της παράταξης, την πολιτική της αυτονομία, την εναλλακτική της προοδευτική πρόταση, τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις εξελίξεις».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου