ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα early warning για τις επιχειρήσεις

πρόγραμμα-early-warning-για-τις-επιχειρήσεις-798858

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις κατάθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου των Επιμελητηρίων Θεσσαλίας στις αρχές Ιουλίου.

Η ΟΕΒΕΜ πρότεινε να υπάρξει συνεργασία των Επιμελητηρίων με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος για την υλοποίηση του προγράμματος early warning ούτως ώστε οι επιχειρήσεις – μέλη τους που βρίσκονται σε κίνδυνο να έχουν υποστήριξη από οικονομοτεχνικούς συμβούλους και να εντοπίζουν και να ξεπερνούν έγκαιρα τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας είπε ότι «οι επαγγελματοβιοτέχνες χρειάζονται στήριξη. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό και υλοποιείται ήδη στην Αθήνα με εξαιρετικά αποτελέσματα». Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΟΕΒΕΜ πρότεινε ακόμη να δημιουργηθούν συνεργατικά σχήματα ανά είδος επιχειρήσεων, ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές και παράλληλα οι μικροί παραγωγοί μοναστηριακών προϊόντων να βοηθηθούν.

Όσον αφορά στα κλάστερ, ο κ. Πλαστάρας τόνισε ότι ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα συνεργατικά σχήματα με αντικείμενο τις εξαγωγές. Στην Αθήνα τα συνεργατικά σχήματα αφορούν στην προώθηση του οίνου στο εξωτερικό, ενώ στην Πιερία στα είδη διατροφής. Και τα δύο κινούνται με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Για την ενίσχυση των μικρών παραγωγών, ο ίδιος τόνισε ότι μέσω του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ώστε με ένα κοινό σήμα να μπορεί να προωθεί προϊόντα. «Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς προτίθεται μετά το καλοκαίρι να προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τα Επιμελητήρια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επισημαίνει ότι απόφαση σχετικά με την υιοθέτηση των προτάσεων ή όχι δεν πάρθηκε. Το κάθε Επιμελητήριο θα συζητήσει ξεχωριστά. Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου των Επιμελητηρίων ήταν παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Μπέμπης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου