ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για το υπηρεσιακό συμβούλιο του Νοσοκομείου

μέχρι-τη-δευτέρα-οι-υποψηφιότητες-για-798930

Φάσκει και αντιφάσκει η διοίκηση του Νοσοκομείου. Από τη μία σπεύδει να αποδώσει την επίθεση που δέχτηκε από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις «Ενωτική Κίνηση» και «ΔΑΚΕ Εργαζομένων», στην αδυναμία τους να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο για να συμμετέχουν στις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου, την ίδια ώρα όμως εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί πως υφίσταται θέμα με τις ασφυκτικές προθεσμίες που καθορίστηκαν για να υποβληθούν υποψηφιότητες, αφού υποχρεώθηκε να ανακοινώσει παράταση για υποβολή υποψηφιοτήτων, έως την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Φανερά ενοχλημένος, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μάνθος Δραμητινός με τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά και τα σφοδρά πυρά που δέχτηκε από τις δύο προαναφερθείσες παρατάξεις, επιχείρησε χθες να αποποιηθεί των ευθυνών του.

«Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο «δόλιος τρόπος», όταν η γνωστοποίηση για υποψηφιότητες εκπροσώπων στο Υ.Σ. διακινήθηκε με το αριθ. πρωτ. 15412/3-7-2018 έγγραφο και με ρητή εντολή να μοιραστεί σε όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου και στο Κ.Ψ.Υ. Ψευδώς αναφέρεται ότι έγινε οργανωμένη διαμαρτυρία εργαζομένων, παρά μόνο των δύο παρατάξεων που προφανώς αδυνατούν να κατέβουν σε εκλογές μετά τα χαμηλά ποσοστά που πήρανε στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων και Εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου» σημειώνει ο κ. Δραμητινός απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε.

Προβαίνει επίσης σε πολιτικοσυνδικαλιστικές κρίσεις όσον αφορά στην δραστηριότητα των συγκεκριμένων παρατάξεων – με τις οποίες ως γνωστό είναι σε κόντρα -, επισημαίνοντας πως «δεν μπορούν να διαχειριστούν τις επανειλημμένες εκλογικές ήττες, μιας και οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη από την παλαιότερη κατεστημένη «παντοκρατορία τους» στηριγμένη στη ευνοιοκρατία, τον εκφοβισμό και τις μικροεξυπηρετήσεις των παλαιότερων χρόνων. Οι εργαζόμενοι σαφώς προτιμούνε την αξιοκρατία, την εργασιακή ειρήνη και την ενότητα στο κοινό όραμα που επικρατεί σήμερα» όπως υποστηρίζει ο κ. Δραμητινός.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΓΝΒ, από 3-7-2018 η ρητή εντολή της διοίκησης ήταν να μοιραστεί σε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και του Κ.Ψ.Υ., «οπότε προφανώς οι κοινές τους διαμαρτυρίες είναι μόνο για «πολιτικό θόρυβο», κινούνται μάλλον τιμωριτικά απέναντι στους συναδέλφους στην ενημέρωση ωστόσο αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αδυναμία διαχείρισης αλλά και κατανόησης των νέων δεδομένων, μιας και τα ποσοστά των καταγγελλομένων έχουν μειωθεί σημαντικά» αναφέρει ο κ. Δραμητινός και καταλήγει λέγοντας: «Η διοίκηση δεν αναγνωρίζει καμία αβλεψία ή σκοπιμότητα παρά μόνο πιθανή αδυναμία ανασυγκρότησης και συμμετοχή στις εκλογές από τις κατεστημένες παρατάξεις. Για όλους τους παραπάνω λόγους, δίνουμε παράταση μέχρι Δευτέρα 16/7/2018».

Ανταπάντηση των συνδικαλιστών του Νοσοκομείου

Ανταπαντώντας οι συνδικαλιστές του Νοσοκομείου Βόλου στον Διοικητή του Αχιλλοπούλειου, αναφέρουν τα εξής:

“Παρότι δεν έχουμε καμία διάθεση να συνεχίσουμε καμία κόντρα με την διοίκηση του Νοσοκομείου ούτε να καταφύγουμε σε πόλεμο ανακοινώσεων είμαστε υποχρεωμένοι σε μια σύντομη απάντηση προκειμένου να αποκαταστήσουμε την κακοποιημένη αλήθεια.

Πρώτον: Δεν γνωρίζουμε τι εντολές έδωσε ο κ. Δραμητινός στις υπηρεσίες για την διεξαγωγή των εκλογών. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι για τις εκλογές ήξεραν ελάχιστοι συνάδελφοι και όλως περιέργως αυτοί οι συνάδελφοι έχουν την καλή συνήθεια να μπαινοβγαίνουν στο γραφείο της διοίκησης.

Δεύτερον: Είναι πράγματι εντυπωσιακό αλλά ίσως είναι χάρισμα από την πλούσια συνδικαλιστική εμπειρία του Διοικητή μας που αμέσως συμπέρανε ότι το πρόβλημά μας δεν ήταν πραγματικά ο τρόπος που έγινε η ενημέρωση αλλά η αδυναμία μας να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια. Δυστυχώς γι΄αυτόν θα τον εκπλήξουμε δυσάρεστα.

Τρίτον : Αν νομίζει πράγματι ότι ο κόσμος που μας στήριξε στο παρελθόν εξαναγκαζόνταν από την ευνοιοκρατία , τον εκφοβισμό και τις μικρο εξυπηρετήσεις, ενώ τώρα μας γύρισε τη πλάτη και ψηφίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χάρη στην εμπνευσμένη διοίκησή του, που προκάλεσε κοινά οράματα στην πλειοψηφία των εργαζομένων σε ένα περιβάλλον εργασιακής ειρήνης και αξιοκρατίας , θα τον καλούσαμε να κατέβει από το ροζ συννεφάκι που κάθεται .

Ευχόμαστε τον κ. Διοικητή να επιδείξει το ίδιο πάθος και την ίδια σπουδή που έδειξε για να μας απαντήσει, να δείξει και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μπας και λύσει κανένα από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου.

Ίσως έτσι να αποδειχτεί και πιο χρήσιμος παρά να κάνει υποδείξεις στους συνδικαλιστές.

Πραγματικά μας λυπεί το ύφος της απάντησης του κ. Δραμητινού αλλά φαίνεται ξεκάθαρα η μεροληπτική του αντίληψη και η απέχθειά του για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του Νοσοκομείου πλην υμετέρων.

Να μας συγχωρεί αλλά δηλώνουμε παρών. Ο καθείς εφ΄ ω ετάχθη”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου