ΤΟΠΙΚΑ

Ορθοπεταλιές αλληλεγγύης στον Βόλο [photos]

ορθοπεταλιές-αλληλεγγύης-στον-βόλο-photos-798963

Ποδηλάτες κάθε ηλικίας, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» και ο Σύλλογος ΑμεΑ «Αργοναύτες» στα αναπηρικά τους αμαξίδια, οι Μάγνητες Τυφλοί, ασθενείς από τη Μονάδα Νόσου Αλτσχάιμερ, η Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού, μέλη του Γηροκομείου, παιδιά του Ορφανοτροφείου, η Πενθεσίλεια και οι Μανώλης και Γιώργος Τριαντάρης που από το 2010 έχουν καθιερώσει κάθε Πέμπτη τις ποδηλατοβόλτες στον Βόλο διεκδικώντας για τους ποδηλάτες ίσες ευκαιρίες στην κίνηση μέσα στην πόλη, βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνηση της ποδηλατοπορείας που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Αγιο Νικόλαο, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου.

Με ορθοπεταλιές και με όποιον τρόπο καθένας μπορούσε να πάρει μέρος, οι συμμετέχοντες έστειλαν μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης με τη συμμετοχή τους στην ποδηλατοπορεία από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου μέχρι την περιοχή στα Κύματα στην παραλία του Βόλου, όπου ήταν το σημείο του τερματισμού. Οι συμμετέχοντες δεν έφεραν απλώς τα ποδήλατά τους. Σαν «εισιτήριο» συμμετοχής στην ποδηλατοπορεία προσφέρθηκαν τρόφιμα που θα ενισχύσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οικογένειες με ποδήλατα έδωσαν το «παρών»

«Θέλαμε να συνδυάσουμε την τόνωση της χρήσης του ποδηλάτου και την ενίσχυση των ραφιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Καθημερινά τα περιστατικά πολιτών που προσέρχονται για ενίσχυση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αυξάνονται. Θέλουμε να καταστήσουμε θεσμό την ποδηλατοδοπορεία που να επαναλαμβάνεται μία φορά το εξάμηνο», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Συμμετοχή από τη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού

«Με τη συμμετοχή μας στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και νομίζω ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συνεισφέρουν σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα», ανέφερε ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου», Πέτρος Μπέλλος.

«Η πόλη μας έχει ανάγκη τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των «Αργοναυτών», Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος.

Παρών ο «Ιππόκαμπος»

«Με τους ασθενείς μας δίνουμε το «παρών» στην κοινωνική αυτή δράση», τόνισε η εργαζόμενη στη Μονάδα Νόσου Αλτσχάιμερ Πόπη Κουφογιάννη.

Στο event συνέβαλαν οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ενώ την κίνηση διευκόλυνε η Τροχαία Βόλου.

Και η Μονάδα Νόσου Αλτσχάιμερ ήταν εκεί

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου