ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες ανάπτυξης στους Αγίους Σαράντα Πηλίου

πρωτοβουλίες-ανάπτυξης-στους-αγίους-802018

Πρωτοβουλίες για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα τα Σαββατοκύριακα και στη φουλ σεζόν του καλοκαιριού, ανέλαβαν από κοινού επαγγελματίες του παραλιακού οικισμού των Αγίων Σαράντα και Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Έξι επαγγελματίες των Αγίων Σαράντα που διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης, θαλάσσιων αθλημάτων και δραστηριοποιούνται στο ξενοδοχειακό κομμάτι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και όλοι μαζί, με τη συμβολή του Δήμου, προχώρησαν σε επέκταση του χώρο πάρκινγκ στον παραλιακό οικισμό.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία της περιοχής Χριστόφορο Κοτρούτσο, το πάρκινγκ αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους επισκέπτες του παραλιακού οικισμού. «Οι θέσεις είναι περιορισμένες, αρκετοί αναγκάζονται να φύγουν επειδή δεν έχουν πού να παρκάρουν ενώ δημιουργείται και μποτιλιάρισμα στον στενό και ανηφορικό δρόμο από τον οποίο μπορεί να διέλθει ένα μόνο αυτοκίνητο κάθε φορά», περιγράφει την κατάσταση ο κ. Κοτρούτσος.

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου σε συνεργασία με τον Δήμο δημιουργήθηκε έξτρα χώρος στάθμευσης στο τέλος του παραλιακού δρόμου, δυναμικότητας 15 επιπλέον θέσεων ΙΧ. Ταυτόχρονα ο Δήμος έχει νοικιάσει από ιδιώτη χώρο 100 μέτρα πάνω από την παραλία που την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαμορφώσει για να δημιουργηθούν επιπλέον 60 – 70 θέσεις στάθμευσης.

«Πήραμε όμως πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με τον Δήμο έχουμε κάθε Σαββατοκύριακο δύο δημοτικούς υπαλλήλους από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα που ρυθμίζουν την κίνηση και διευκολύνουν στο πάρκινγκ των αυτοκινήτων των επισκεπτών. Μελλοντικά σκεφτόμαστε να δρομολογήσουμε κι ένα λεωφορειάκι ώστε οι επισκέπτες να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στον οικισμό και να εξυπηρετούνται μέσω mini bus», συμπληρώνει ο κ. Κοτρούτσος μιλώντας για πρωτοβουλίες που δεν διευκολύνουν απλώς την πρόσβαση στην πανέμορφη παραλία αλλά δημιουργούν και περαιτέρω συνθήκες ανάπτυξής της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου