ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν εκκολαπτόμενοι αστρονόμοι

βραβεύτηκαν-εκκολαπτόμενοι-αστρονόμ-802160

Τα εύσημα σε εκκολαπτόμενους νεαρούς αστρονόμους από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Βόλου, έδωσε προχθές η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής Αστρονομίας που πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, βραβεύτηκαν συνολικά 57 μαθητές – αστρονόμοι όλης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τέσσερις Βολιώτες μαθητές. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό Αστρονομίας ενώ παράλληλα δόθηκαν τα απολυτήρια στους μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα αστρονομίας εξ αποστάσεως.

Οι Βολιώτες που βραβεύτηκαν είναι οι: Αργύρης Γιαννίσης – Μανές, μαθητής του Μουσικού Λυκείου Βόλου, που κατετάγη 3ος στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2018, έλαβε το χάλκινο μετάλλιο και θα εκπροσωπήσει τους Ελληνες μαθητές στην εβδομαδιαία Διεθνή Αστρονομική Εκπαίδευση της NASA. Ο Βασίλειος Μηλαράς του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου, αναδείχτηκε 1ος στον ίδιο διαγωνισμό του Γυμνασίου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο. Ο Λευτέρης Φιλίππου του 5ου Γυμνασίου Βόλου, κατετάγη 5ος στον ίδιο διαγωνισμό και απέσπασε έπαινο και ο Ανδρέας Ρασβάνης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου, ο οποίος αναδείχθηκε 3ος στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2018 για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, απέσπασε χάλκινο μετάλλιο.

Ο Αργύρης Γιαννίσης – Μανές, ειδικότερα, βρίσκεται ήδη στην Αμερική, συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες από την εκπαίδευση στην ΝΑΣΑ.

Ο Βασίλης Μηλαράς, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι σκοπεύει να συμμετάσχει και στους επόμενους διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην φυσική αλλά και την αστρονομία.

Ο Λευτέρης Φιλίππου ανέφερε από την πλευρά του ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις δράσεις της Εταιρείας Αστρονομίας του Βόλου, με απώτερο στόχο την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας. Σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο των θετικών επιστημών, συνδυάζοντας την επιστήμη που θα επιλέξει, με την αστρονομία.

Ο Ανδρέας Ρασβάνης, δήλωσε, αντίστοιχα, ότι είναι λάτρης των μαθηματικών και της πληροφορικής, ενώ προσέθεσε ότι η αστρονομία είναι αγαπημένο χόμπι, που του προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για το σύμπαν.

Στο τέλος της τελετής απονεμήθηκαν δίπλωμα και τιμητική πλακέτα στον Χαρίτωνα Τομπουλίδη, αστροφυσικό και πρόεδρο του Παραρτήματος Νάουσας της Εταιρείας, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος ερασιτέχνης αστρονόμος του 2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου