ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα εκπτώσεων στην αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας

πρεμιέρα-εκπτώσεων-στην-αγορά-του-βόλ-802517

Εκπτώσεις ύψους από 20% έως και 50% θα έχουν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Στην εμπορική αγορά αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις με την ελπίδα οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα και να στηρίξουν την οικονομία της πόλης.

Τα καταστήματα έχουν επάρκεια προϊόντων, σε πολύ καλή ποιότητα και σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές. «Βέβαια, όλο το χρόνο έχουμε πολύ καλές τιμές, τιμές που είναι διαμορφωμένες σε χαμηλά επίπεδα. Με τις εκπτώσεις όμως, πιστεύουμε ότι το καταναλωτικό κοινό θα ανταποκριθεί και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου και στο διάσημα αυτό ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σε αύξηση του τζίρου.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Ιούλιος θα κινηθεί καλά. Ο κόσμος θα βοηθήσει. Τώρα που είμαστε στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, λίγο ο τουρισμός, λίγο η καλή ψυχολογία θα συμβάλλουν, ώστε να δούμε αύξηση στα έσοδα των ταμείων μας», είπε ο ίδιος.

Η αντίστοιχη περσινή περίοδος ήταν πολύ ικανοποιητική. «Και ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν αρκετά καλοί μήνες. Είναι και ο τουρισμός που συμβάλλει. Μέχρι στιγμής στην αγορά δεν έχει φανεί κάτι ανάλογο. Θεωρούμε όμως, ότι οι εκπτώσεις είναι ένα ισχυρό κίνητρο, ώστε ο καταναλωτής να κατέβει στα καταστήματα και να κάνει τις αγορές του», επισήμανε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος μόλις βγήκε από ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο. «Τα χρήματα λείπουν από τον κόσμο και την αγορά. Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές είναι κάθε χρόνο και πιο διστακτικοί να ξοδέψουν κάτι παραπάνω. Ο Ιούνιος δεν «δούλεψε» καθόλου», πρόσθεσε.

Ο κ. Οντόπουλος δηλώνει λοιπόν, αισιοδοξία για την από εδώ και στο εξής πορεία της αγοράς, ενώ καλεί τον εμπορικό κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όσον αφορά στον Νόμο περί εκπτώσεων.

«Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς. Οι τιμές θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η τιμή που προκύπτει μετά την έκπτωση πρέπει να είναι ακριβής, ενώ τα ποσοστά των εκπτώσεων θα πρέπει να φαίνονται στις προθήκες των καταστημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα και δεν είμαστε σε εποχές για περαιτέρω οικονομικές επιβαρύνσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση συγκαλείται σήμερα Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συζητήσει για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, αλλά και την πρόταση για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου για την οποία υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή Βόλου και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα ευοδώσει.

Συζήτηση θα γίνει και για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς την επόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις οχτώ καθιερωμένες Κυριακές που τα καταστήματα μπορούν να εργαστούν. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας επιλέγει παραδοσιακά τα καταστήματα να είναι κλειστά και να μην λειτουργούν σε ημέρες αργίας. Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα κατατεθεί σχετική πρόταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου