ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» σε διακοπές γνωστός Βολιώτης οφθαλμίατρος

εσβησε-σε-διακοπές-γνωστός-βολιώτη-802524

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού Βολιώτη οφθαλμίατρου Παναγιώτη (Πάνου) Θεοδώρου, πρώην προέδρου του Συλλόγου Ιατρών του ΙΚΑ Βόλου.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή καρδιάς και έσβησε σε ηλικία 63 ετών, ενώ έκανε διακοπές στην Ικαρία με την οικογένειά του, παρέα με Βολιώτες γιατρούς.

Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Η παρέα του τη μία στιγμή διασκέδαζε, την άλλη στιγμή «πάγωσε». Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το βραδινό τραπέζι με την οικογένεια και φίλους γιατρούς εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Ο Παναγιώτης Θεοδώρου αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και μέσα σε λίγα λεπτά «έσβησε». Παρά τις ενέργειες για επί τόπου παροχή πρώτων βοηθειών και την άμεση διακομιδή στο Κέντρο Υγείας του νησιού δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει.

Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στην τραγική εξέλιξη. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, εντελώς απρόσμενα, αιφνίδια. Η οικογένεια βρισκόταν στην Ικαρία από την περασμένη Δευτέρα και θα επέστρεφε στον Βόλο την Τετάρτη. Όμως, οι καλοκαιρινές διακοπές έμελλε να έχουν τραγικό επίλογο. Η οικογένεια του οφθαλμίατρου, που βυθίστηκε στο πένθος, είναι σοκαρισμένη. Το ίδιο και οι φίλοι του γιατροί.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε τόσο πρόωρα ο γνωστός Βολιώτης οφθαλμίατρος.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στον Βόλο. Εργαζόταν ως οφθαλμίατρος στο πρώην ΙΚΑ. Μάλιστα, είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Ήταν επί δέκα χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών. Από το πρώην ΙΚΑ αποχώρησε το 2012 και με άλλους συναδέλφους του άνοιξαν ένα πολυδύναμο ιατρείο στον Βόλο, το ΙΑΣΙΣ.

Εκτός από την αγάπη που έχαιρε από τους ασθενείς του έχαιρε βαθιάς εκτίμησης και από πολλούς γιατρούς, με τους οποίους είχε αναπτύξει και φιλικές σχέσεις, όπως με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Μάνθο Δραμητινό και τον διευθυντή του ΠΕΔΥ Γιώργο Μπακούλα. Η ιατρική κοινότητα είναι συγκλονισμένη από την τραγική απώλεια.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε απέραντη λύπη και στους εργαζόμενους στο ΠΕΔΥ. Ο 63χρονος είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ Δημήτρη Κουτσούκο.

Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών.

Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Για το θάνατο του Παναγιώτη Θεοδώρου ο Ιατρικός σύλλογος Μαγνησίας εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

“Με το άγγελμα του θανάτου τουιατρού Θεοδώρου Παναγιώτη του Κωνσταντίνου, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε τα κάτωθι:

  1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  1. Αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου