ΤΟΠΙΚΑ

Μακεδόνες σε αγωνιστική ετοιμότητα

μακεδόνες-σε-αγωνιστική-ετοιμότητα-811160

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν τα μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «ο Μέγας Αλέξανδρος» μετά τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων και τη συμφωνία των Πρεσπών, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου, Βέτα Μπελιτσιώτη, υπογραμμίζει ότι τα επόμενα βήματα και σχέδια του συλλόγου είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Μακεδόνων και οι επόμενες κινήσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν από κοινού, συντονισμένα και σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Αναμένουμε οδηγίες από την Ομοσπονδία μας, με την οποία είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τον πρόεδρό μας και παραμένουμε σε αναμονή», είπε η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος».

Πάγια θέση της ίδιας είναι ότι είναι προτιμότερες οι συντονισμένες πανελλαδικά δράσεις, αντί των αποσπασματικών κατά τόπους κινήσεων, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η φωνή διαμαρτυρίας και το μήνυμά της να φτάσει στον τελικό αποδέκτη, τους κυβερνώντες.

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τα φαινόμενα αποδοκιμασίας των κυβερνητικών στελεχών, η πρόεδρος των Μακεδόνων του Βόλου απάντησε ότι «είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «είναι αυθόρμητες αντιδράσεις, που δεν υπαγορεύονται από κομματικά κριτήρια, αλλά ούτε έχουν κομματικές ταμπέλες».

Εκφράζοντας τις θέσεις των απανταχού Μακεδόνων, υπογραμμίζει ότι η άποψη περί «ιστορικού λάθους» παραμένει, όπως άλλωστε και οι φόβοι ότι υπάρχουν ασάφειες στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στο μέλλον. Στο μεταξύ, η αγωνιστική διάθεση διατηρείται αμείωτη, οι Μακεδόνες βρίσκονται στις αγωνιστικές επάλξεις, με την κ. Μπελιτσιώτη να υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου