ΤΟΠΙΚΑ

Έφυγε η πρωτεργάτης των «Άσπρων Πεταλούδων»

έφυγε-η-πρωτεργάτης-των-άσπρων-πεταλ-1105

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Πατεινάρη, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος Κλειστής Περίθαλψης Αυξημένης Φροντίδας Βαριά Νοητικά Υστερούμενων Ατόμων «Ασπρες Πεταλούδες».

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή προχθές στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ύστερα από επιδείνωση των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Το άγγελμα του θανάτου της σκόρπισε απέραντη θλίψη. Οι «Άσπρες Πεταλούδες» θρηνούν για την απώλεια. Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οικογένεια της εκλιπούσας.

Η Αλεξάνδρα Πατεινάρη ήταν μία «από τους πρώτους ιδρυτές του Ιδρύματος, χάρη στους οποίους οφείλεται η λειτουργία των «Άσπρων Πεταλούδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, ενώ επισημαίνει ότι η εκλιπούσα διετέλεσε παράλληλα και γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής επί 20ετίας.

Συγκεκριμένα, η άτυχη 82χρονη με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Πατεινάρη και άλλους δύο γονείς ήταν εκείνοι που το 1974 έλαβαν την πρωτοβουλία και ίδρυσαν αρχικώς το ομώνυμο σωματείο και στη συνέχεια, λόγω κοινωνικής αναγκαιότητας, το Ίδρυμα.

Ξεκίνησε τη φιλανθρωπική δράση από ένα οίκημα στην Καραμπατζάκη και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται σήμερα το Ίδρυμα, τέρμα Λαρίσης, στη γέφυρα Ξηριά.

Στόχος της ήταν η παροχή βοήθειας ζωής προς το ειδικό παιδί άτομο, και το όραμά της έγινε πραγματικότητα όχι μόνο φιλοξενώντας παιδιά από τη Μαγνησία αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η 82χρονη ήταν πολύ δραστήρια γυναίκα και είχε αναπτύξει εθελοντική δράση και στον Ερυθρό Σταυρό. Άνθρωποι που τη γνώρισαν είπαν ότι είχε ζωηρό ενδιαφέρον για τα κοινά και τον άνθρωπο. Η μέριμνά της για τις «Άσπρες Πεταλούδες» ήταν διαρκής σε ολόκληρη τη ζωή της.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Κυριακή, 27 Μαΐου, στη 1.30 το μεσημέρι, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου