ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικός με συγγραφικό ταλέντο

αστυνομικός-με-συγγραφικό-ταλέντο-1499

Εμπειρίες ετών και δεκάδες ανθρώπινες ιστορίες αποτέλεσαν το κέντρο βάρους της συγγραφικής δράσης του αστυνόμου Α΄ Νικολάου Καραφυλλίδη, ο οποίος υπηρετεί στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο Τμήμα Διοικητικών Εξετάσεων, και παρουσίασε χθες το πρώτο του βιβλίο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Ιωάννης Τόλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαισθησία και το ταλέντο του συγγραφέα, το οποίο αναδεικνύει μια διαφορετική πτυχή του έργου και της αποστολής των αστυνομικών γενικότερα.

Ο αστυνομικός διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, Βασίλης Μαρκογιαννάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και υπογράμμισε το ταλέντο του συγγραφέα.

Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι του συγγραφέα, με τον Α΄ υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, Βασίλη Καραΐσκο, να επισημαίνει ότι «είμαστε πολύ περήφανοι, διότι ένας συνάδελφός μας έχει γράψει ένα τόσο εξαιρετικό βιβλίο, και το παρουσιάζουμε για να δείξουμε ότι οι αστυνομικοί έχουν πολλά ταλέντα και ευαισθησίες».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο στρατηγός Ιωάννης Τόλιας, διευθυντής Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Λέγοντας αλήθειες», συντόνισε η εκπαιδευτικός Μαρία Τσακνάκη – Γαβαλά, ενώ για το βιβλίο μίλησε ο π. Επιφάνειος Οικονόμου και η κοινωνική λειτουργός Αδαμαντία Μουτσινά.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αστυνόμος Α΄ Νικολάος Καραφυλλίδης, υπογράμμισε ότι η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ήταν όνειρο ζωής και παρά το γεγονός ότι ακολούθησε τον αστυνομικό κλάδο, μεγάλωσε με τα έργα των μεγάλων δημιουργών, συγγραφέων και ποιητών. Υπηρετεί 20 χρόνια στο Αστυνομικό Σώμα, σε διάφορες υπηρεσίες, όπως η Ασφάλεια και η Δίωξη Ναρκωτικών, και όπως σημείωσε «το βιβλίο δεν είναι αστυνομικό, αλλά περιλαμβάνει πολλά στοιχεία που έχω συναντήσει κατά καιρούς στην αστυνομική προανάκριση». Η υπόθεση πραγματεύεται την έννοια της μετάνοιας και της συγγνώμης μέσα από το μυστήριο της εξομολόγησης, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που είχαν διαλέξει διαφορετικούς δρόμους και εμπειρίες ζωής. Το μήνυμα που συγγραφέα, που αποτυπώνεται ανάμεσα στις γραμμές, είναι «πως κάποιος μπορεί να κερδίσει με την έννοια της συγγνώμης».

Ο αστυνόμος Νίκος Καραφυλλίδης

Ο π. Επιφάνειος Οικονόμου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο βιβλίο «εξαιρετική συγγραφική πρωτοβουλία ενός νέου ανθρώπου, αστυνομικού μάχιμου». Παράλληλα τόνισε ότι «μέσα από αυτή την εμπειρία, τόσο την εργασιακή και κυρίως μέσα από τα πνευματικά βιώματα τα οποία έχει, κατέληξε στο να ομολογήσει μέσα από το βιβλίο αυτό, τη δύναμη της συγγνώμης, τη δύναμη της μετάνοιας, η οποία μεταμορφώνει τον άνθρωπο».

Πολλοί αστυνομικοί παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου

Η Ντία Μουτσινά σημείωσε από την πλευρά της ότι «είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο. Το γεγονός που το έχει γράψει ένας αστυνομικός, έχει τη δική του βαρύτητα. Εκτιμώ ότι ο τρόπος που το προσεγγίζει είναι πρωτόγνωρος και αγγίζει το συναίσθημα και την καρδιά, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου